Skip to main content

burgonyából készülő csirkehús 

A Scandi Standard, mely Skandinávia, Írország, Dánia és Izland vezető csirketermék-gyártója a svéd Veg of Lund AB-vel fog egy olyan kísérleti projektbe, amely egy új növényi fehérje kifejlesztését célozza meg.

A még ebben a negyedévben elinduló, kétévesnek tervezett projekt kifejezett célja, hogy a kész termék íze és az állaga hasonló legyen a csirkéhez.

hirdetés

A fejlesztést a növényi alapú termékek iránti egyre növekvő fogyasztói érdeklődés és kereslet hívta életre. A Veg of Lund élelmiszer-fejlesztéssel foglalkozó cég gyökerei a Lundi Egyetemig vezethetők vissza.

A kétéves távon 4 millió korona (mintegy 140 millió forint) értékű beruházás

OLYAN NÖVÉNYI EREDETŰ HÚSPÓTLÓ KIFEJLESZTÉSÉT CÉLOZZA MEG, AMELYNEK ALAPJA EGY, A HELYI TERMELÉSŰ BURGONYA ÉS REPCEOLAJ SZABADALMAZTATOTT EMULZIÓJA.

„Továbbra is nagy növekedési potenciált látunk a csirke alapú termékeken belül, de erős portfóliónkat ki szeretnénk egészíteni olyan termékekkel, amelyek az étrendjüket változatosabbá tevő fogyasztók számára készültek.

Ez a projekt a korábban közölt döntésünk egyik lépése, amely fenntartható üzleti tervet dolgoz ki a növényi alapú termékek beépítésére a meglévő értékláncba" - mondta Leif Bergvall Hansen, a Scandi Standard vezérigazgatója és elnöke.

A Scandi Standard a beruházásért cserébe globális kizárólagos forgalmazási jogokat kapott a csirkealapú húspótlókra és a vörös húshelyettesítőkre.

Forrás: Scandistandard.com

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5