Skip to main content

brit Aldi kávéízű szalonna

Az Aldi kávéval ízesített bacon szalonnája piacra vezetésekor nyilvánvalóan a kiinduló ötletet a két reggeli kedvenc összevonása adta. Előbbi különlegessége abban rejlik, hogy legalább 24 órán át kávéban pácolják, hogy a kávébabok gazdag és aromás ízével fokozzák a szalonna zamatát.

A szupermarket közleményében kifejtette, hogy „a kávé aromája tökéletesen kiegészíti a szalonna nagyszerű zamatát, amely során egy szirupos karamellszerű ízt hoznak létre, valamint ideális az enyhén édesebb íz eléréséhez a hús sütése után" - írja az independent.co.uk nyomán a Magyar Mezőgazdaság.

hirdetés

A Caffé Nero (brit kávéház) már 2019-ben elkezdte a kávéval ízesített szalonnák alkalmazását a szendvicseiben, de az Aldi az első brit szupermarket, amely ilyen termékeket hozott létre és kezdett forgalmazni.

A maga nemében ez volt az első kávézólánc, amely az eszpresszó ihlette menüjének részeként sós változatban is szerepelt a termék.

A Caffé Nero a bacon szalonnát 20 órán át pácolta saját kávékeverékével, és a vállalat bevallása szerint hét hónapig tartott, mire sikerült elérniük a tökéletes ízvilágot.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás  - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Polina Tankilevitch fotója a Pexels oldaláról

TOP 5