Skip to main content

növényi alapú tojás vegán keménytojás 

Míg a növényi alapú tojások piacán a műrántotta már meglehetősen elterjedt készítmény, egy Crafty Counter nevű cég elhatározta, hogy saját fejlesztésű, vegán keménytojásával kicsit felpezsdíti a szegmensben a versenyt, számolt be cikkében a Storeinsider.

A társaság Wundereggs nevű terméke kiszerelésenként kettő tej-, glutén-, szója- és gabonamentes, fogyasztásra kész (RTE), nem állati eredetű, főtt monyt tartalmaz.

hirdetés

Az újszerű, ovális különlegességeket egy nagynyomáson lezavart konzerválási eljárással (HPP) kezelik, amely 90–120 napos eltarthatóságot biztosít a számukra.

Ami az összetevőket illeti,

A „TOJÁS" FEHÉRJÉT DIÓFÉLÉK ÉS AGAR, A SÁRGÁJÁT PEDIG DIÓFÉLÉK, KURKUMA ÉS FEKETE SÓ ALKOTJA.

Bár Hema Reddy, a Crafty Counter alapítója szerint az újdonságból számos, a csirketojásban ab ovo megtalálható tápanyag – például kolin, lutein, zeaxantin, szelén és B12-vitamin – hiányzik, a későbbi iterációk ezen a téren tovább gazdagodhatnak majd.

Ezen felül nem kizárt, hogy alapanyagként a kesudiót, illetve a mandulát egyszer majd megkísérlik zöldborsóval helyettesíteni a termékben.

Az egyébként leginkább lencse- és bab alapú, fagyasztott falatkáiról ismert Crafty Counter a Wundereggs forgalmazását várhatóan 2021 végén vagy 2022 elején fogja megkezdeni.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: Crafty Counter

TOP 5