Skip to main content
Leier Új Típusház

Forrás: Leier

Jól átgondolt tervezéssel és kivitelezéssel nem csak használat, de a családi ház építése során is tehetünk bolygónkért. 

 Az előregyártott technológiával készülő Leier Típusházak nem csak inspirációul szolgálnak, de megoldást is jelentenek, sőt kiváló energetikai mutatókkal is rendelkeznek.

Az építkezés szó hallatán sokan halomban álló törmeléket, fúró, faragó embereket és rengeteg port látnak lelki szemeik előtt. Az építkezési hulladék nem csupán károsan hat a környezetre, de kezelésük jelentős költségekkel is jár. Egyre többen ismerik fel annak a korszerű technológiának az előnyeit, amellyel akár munkafolyamatokat kihagyva gyorsan, lényegesen kevesebb porral és keletkező hulladékkal, tervezhető költségekkel juthatunk hozzá álmaink otthonához.

Inspiráló, környezettudatos

Az építkezés előtt állóknak a Leier Típusházak segítséget nyújtanak a szerkezetkész családi ház költségeinek kalkulációjában, a szakemberhiány okozta nehézségeket áthidalva a fenntarthatóságot is szem előtt tartva. Az eredeti tervkatalógusban szereplő 12 típusház sikerét mi sem bizonyíthatja jobban, mint a visszajelzések alapján, az igényeket figyelembe véve azóta újabb két változattal bővül a portfólió.

A Leier jelenleg különböző szerkezet építőanyagainak felhasználásával tervezett – a faltól, a födémen, a kéményen át a tetőig és a külső térburkolatig – 14 különböző méretű szerkezetkész ház és a 3 garázs remek támpontot adhat a családi ház építését tervezőknek. A 14 tervből ráadásul 12 CSOK kompatibilis 1-2-3 gyerekre.

Leier Új Típusház

Az épületek falai és födémei kivétel nélkül a Leier legmodernebb technológiáját jelentő előregyártott betonelemekből terveztettek, amelyek energetikai szempontból a legszigorúbb előírásoknak úgy felelnek meg, hogy falvastagságuk révén értékes négyzetméterek nyerhetők a belső térben.

„Szerencsére mára gyakorlatilag senki nem von párhuzamot a régi panelépületek technológiája és a mai modern kéregfal és kéregfödém elemekből készülő házak között. Ami viszont bárki számára meggyőző, hogy az elemek a megrendelés szerint visszajelzett időben legyártva kerülnek a kivitelezés helyszínére. Így a munkálatok könnyen ütemezhetők és a ház méretétől függetlenül – 4-5 szakember akár 3-4 nap alatt csúszások nélkül kivitelezi a szerkezetkész épületet. Megfelelő hőszigeteléssel a produktum a legszigorúbb energetikai szabványoknak is eleget tesz, és a keletkező minimális építési hulladék is könnyen kezelhető.

– tudhattuk meg Parádi Zsuzsannától, a Leier Típusházak tervezőjétől.

Tovább gondolva a por és a hulladékkezelés kérdését, lehetőség van arra is, hogy a Leier kéregfalakba már a gyártás során - a tervek szerint -belekerülhetnek az elektromos szerelvények is, ami azt jelenti, hogy az elektromos dobozok elhelyezése és a hozzájuk tartozó védőcsövezés helyszíni vésése kihagyható. A falszerkezetek simák, így vakolást sem igényelnek, ezzel máris újabb munkafázis spórolható.

Fontos azonban megemlíteni, hogy a tervek elsősorban inspirációul szolgálnak, a Leier kivitelezést nem vállal, de vannak bevált kivitelező partnerei, akiket jószívvel tud ajánlani szükség esetén.

Tervek és anyagok egy helyről, kalkulálva

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a tervben szereplő házak szerkezetkész megépítéséhez szükséges alapanyagok mind elérhetők a Leier kínálatában, így egy helyről könnyedén beszerezhetők. Ha az érdeklődő úgy dönt, hogy a megépítéshez szükséges összes Leier anyagot meg is vásárolja, a terveket is díjmentesen rendelkezésre bocsátják, így az saját építésszel könnyen a telekre és egyéni igényekre szabható. Mindezt pedig számokban, a 30 – 160 m2 közötti szerkezetkész épületekhez a tervek szerint szükséges szerkezeti anyagok nettó árai 3 és 10 millió forint között mozognak. Fontos hangsúlyozni, hogy a tervek csupán a szerkezetek kapcsán adnak iránymutatást és csak az anyagköltség tekintetében.

További információ a Leier Típusházakról: https://www.leier.hu/tipushazak

A képek forrása: Build Communication / Leier

Sajtóközlemény - Hirdetés (X)

TOP 5