Skip to main content
napenergia zöld hidrogén Afrika

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Az Európai Beruházási Bank nemrég közzétett jelentése szerint afrikai országok 1100 milliárd dollárt kereshetnek a zöld hidrogén előállításából és értékesítéséből.

Óriási üzleti lehetőség

2035-ig napenergia felhasználása révén 4 ország, Mauritánia, Marokkó, Egyiptom és Dél-Afrika nem kevesebb, mint 50 millió tonna zöld hidrogént lesz képes előállítani és értékesíteni majd a világpiacon, áll a jelentésben.

hirdetés

Mindezt igen jó áron, hisz kilogrammonként csak 2 euróba kerül az előállítás, ami olcsóbb, mintha ugyanezt az eredményt a fosszilis tüzelőanyagok elltüzelése során érnék el.

De nem csak ebben áll a zöld vagy „tiszta hidrogén“ előállítás előnye.

A jelentés mögött álló, a Nemzetközi Napenergia Szövetséggel és az Afrikai Unióval közösen jegyzett tanulmány szerint a környezetbarát energiaforrás megkönnyíti a nehézipar dekarbonizálását, illetve nem csak munkahelyeket termethet és ezzel segítheti az afrikai országok gazdaságát, hanem biztosabbá teheti a világ energiaellátását is.

A jelentés még rámutat arra is, hogy az afrikai országoknak érdemes felhívniuk a befektetők figyelmét az üzleti lehetőségre, hogy a magántőke bevonásával minél előbb elkezdődhessen a terv megvalósítása.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Megvan, milyen energiaforrás segíthetné a válság enyhítését

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Anna Beng képe a Pixabay -en.

TOP 5