Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Freepik)

A Z generációnak nehezebb dolga van, mint a korábbi generációknak az ő korukban - derül ki egy új kutatásból, írja a CNN.

A Gallup által a Walton Family Foundationnel közösen végzett felmérés több mint 2000 amerikai Z generációs (12-26 évesek) adatait gyűjtötte össze. A felmérés egyike a Z generációról szóló négy felmérésből álló sorozatnak - mondta a felmérés szerzője, Zach Hrynowski, a Gallup vezető kutatója.

hirdetés

„Megpróbálunk egy teljes képet összeállítani arról, hogy milyen a Z generáció élete? Mi a fontos számukra? Hogyan tervezik a jövőjüket?” - mondta.

Az adatok szerint a megkérdezettek mintegy 75%-a legalább valamennyire boldognak vallotta magát. Ez a szám azonban jelentősen csökkent, ahogy a gyerekek és tizenévesek elérték a felnőttkort.

A 18-26 éves Z generáció tagjai kevésbé értékelik pozitívan az életüket, mint az idősebb generációk, amikor ebben a korosztályban voltak - mondta Hrynowski, megjegyezve, hogy ez az elemzés nem végzett közvetlen összehasonlítást, hanem korábbi felméréseket használt fel a Z generáció és elődei boldogságszintjének felmérésére.

Két tényező erősen korrelált a Z generáció boldogságával: az, hogy mennyi idejük jutott a hétvégi alvásra és pihenésre, és még fontosabb volt az életcéljuk - mondta.

A cél több, mint a jó érzések hajszolása

„A Z generáció számára sokkal inkább az a fontos, hogy érzik-e, számít az életük, és tesznek-e valamit ezért, mint az, hogy »Megyek-e dolgozni, hogy rengeteg pénzt keressek, nagy előléptetést kapjak«, és ehhez hasonló dolgok” - tette hozzá a tudós.

A boldogság nem abból áll, hogy minél több pozitív érzelmet hajszolunk, mondta Dr. Chloe Carmichael, New York-i klinikai pszichológus, a „Nervous Energy: Harness the Power of Your Anxiety” című könyv szerzője.

Arról van szó, hogy van egy célunk, és megértjük, hogy lesznek hullámvölgyek és hullámvölgyek, miközben ezt a célt követjük - tette hozzá.

„Lényegében egy fiatalnak azt kell éreznie, hogy tart valahová, nem pedig haszontalannak, céltalannak, vagy a társadalmi és a szülői elvárásokhoz igazodónak” - mondta Dr. Broderick Sawyer, klinikai pszichológus a Kentucky állambeli Louisville-ben egy e-mailben.

A célnak nem kell egy munka körül összpontosulnia. Szólhat az általad támogatott ügyekről vagy az általad kialakított kapcsolatokról is - tette hozzá Carmichael.

Az egészség prioritássá tétele

A jobb alvás és pihenés jobb egészséget jelent,, mondta Dr. Rachel Salas, a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem Orvosi Karának neurológia professzora.

Az elégtelen vagy rossz minőségű alvás alacsonyabb hangulathoz és ingerlékenységhez, valamint memória-, koncentrációs és összpontosítási problémákhoz vezethet - mondta még el.

„Alapvetően (a rossz alvás) hatással lehet a kapcsolataikra és a körülöttük lévő emberekkel való interakcióikra, ami kihathat a boldogságukra is” - fejtette ki Salas.

„Egy fiatal kapcsolódjon le az internetről (egy) órával lefekvés előtt, ne aludjon úgy, hogy az okostelefonja a közelében van, korlátozza a képernyő előtt töltött időt, és legyen következetes a lefekvés és az ébredés idejét illetően” - mondta Salas egy e-mailben.

„Ha komolyan veszed az egészségedet, akkor helyezd előtérbe”

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Vezetők 40 százaléka szerint a Z generáció nem alkalmas a munkavégzésre

Kiderült, miért nem akar a Z generáció dolgozni

Cégvezetők szerint a Z-generáció lusta dolgozni

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Image by Freepik

TOP 5