Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Sydneyben egy férfit halála után a kriogén technológia segítségével lefagyasztottak a célból,hogy később feltámasszák. 

A Southern Cryonics nevű vállalat bejelentette, hogy az első ügyfelüket, aki jelentős összeget fizetett a szolgáltatásért, sikeresen lefagyasztották, írja a The Independent.

hirdetés

Az idős férfi májusban hunyt el, és halála után azonnal megkezdődött a testének krioprezervációja. A vállalat csapata gyorsan reagált a páciens halálára, és órákon át dolgoztak a testének stabilizálásán, egy speciális protokollt követve.

A folyamat során modern ECMO-gépet használtak, amelyet szívsebészeti beavatkozásoknál is alkalmaznak. A testet folyékony nitrogénnel töltött zsákba helyezték, majd szárazjéggel hűtötték le, végül pedig a vállalat létesítményébe szállították.

A krioprezerváció tudományos és etikai kérdéseket vet fel

Jelenleg a biológusok csak laboratóriumi körülmények között tenyésztett sejtek regenerálására képesek, és egy teljes emberi test feltámasztása még a tudományos fantasztikum területéhez tartozik.

Egyes szakértők szerint a jelenlegi tartósító anyagok mérgezőek, és az eljárás inkább a balzsamozáshoz hasonlít, mint a megőrzéshez, mivel a test belső szerkezete teljesen megsemmisül.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

A temetkezési vállalkozónál ébredt fel a nő, miután halottnak nyilvánították

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Tumisu képe a Pixabay -en.

TOP 5