Skip to main content

Bár rohamos növekedésnek indult néhány nap alatt az Anti Facebookként elhíresült Ello, egyelőre úgy néz ki, már most többekben súlyos csalódást okozott.

 

Sokan arra a véleményre helyezkedtek, - FB-os posztokban meg is írták -, hogy holnap már ki se nyitják az oldalt. Ez nagyon rossz előjel, hiszen a napokban nagy lendületet vett Ello nagyon jó üzenettel indult. A  posztokban rendre az jelent meg ugyanis, miszerint egy hirdetés nélküli, a tagokat "nem terméknek" tekintendő új közösségi oldal indult hódító útjára, és mily érdekes, ehhez pont a rivális Facebook-ot használta eszközül.

Néhány órával azonban az üdvözlést megtestesítő kommentek után kritikus hangok is megjelentek a hirdetésekből jól profitáló "ósdi" hálón, nyilván nem véletlenül. A problémákról itt lehet bővebben olvasni.

hirdetés

Szerkesztőségünkben egyébként az merült fel kérdésként, hogy jó, jó, hirdetések nékül jelenik meg ez az oldal nap mint nap, de miből fogja magát eltartani? Fenntartható lesz-e a fejlődése? Havonta fizessünk pl. fix összeget az üzemeltetőnek hogy kapcsolatban maradhassunk a közösséggel? Valljuk be, ennél már jobb, ha a hirdetők finanszírozzák ingyenes napi szörfözésünket, cserébe "eltűrjük" őket.

(De nem csak ez az egy kérdés megválaszolatlan. A vállalkozás anyagi hátteréről itt lehet bővebben olvasni.) 

Forrás

TOP 5