Skip to main content

Terhesen fedezte fel rákbetegségét a 26 éves kínai műsorvezetőnő. Csiu Jüan-jüan lemondott a kemoterápiáról, hogy a magzatnak ne essen baja.

Milliók fejezték ki részvétüket a népszerű kínai műsorvezető, Csiu Jüan-jüan halála miatt: a 26 éves, Honan tartományban közismert tévés márciusban teherbe esett, ám az csak a vizsgálatok során derült ki, hogy rákos is.

hirdetés

Csiu úgy döntött, hogy nem teszi ki magzatát a kemoterápiával járó kockázatoknak, és elutasította a kezelést: mikor állapota romlani kezdett, hét hónapos terhesen, császármetszéssel világra hozta az alig 1,5 kilós csecsemőt.

Ezután még 100 napot tölthetett együtt gyermekével - a nő testéből eközben ugyan eltávolították a rosszindulatú daganatot is, de állapotán ez már nem változtatott, orvosai menthetetlennek ítélték.

Csiu Jüan-jüan halála után mikroblogját elárasztották a búcsúüzenetek, a hozzászólók a családjáért hozott "tiszta, önzetlen áldozat" miatt méltatták az asszonyt.

---

(1992-ben a Riói Konferencián alkották meg végérvényesen a fogalmat, Jövő Nemzedéke. A fogalommal kapcsolatban azt is meghatározták, hogyan kell megőrizni az erőforrásokat a jelen gazdasági növekedés mellett a mindenkori Jövő Nemzedékének, vagyis gyermekeinknek. Több, mint 20 év telt el azóta, hogy a célkitűzéseket az ENSZ, ezután az EU és más politikai szervezetek is megpróbálták átültetni a gyakorlatba. Hogy mit értek el? Munkájuk eredményeképp ma sokkal rosszabb a Föld helyzete, mint volt 1992-ben, vagy előtte. Talán e politikai szervezetek mindenkori vezetői tanulhatnának az ifjú kínai anyától, mit is kell hagynunk gyermekeinkre. Nem mást, mint az életet, a lehetőséget, hogy utódaink élhessenek - szerk.)

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkünk:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5