Skip to main content

 

Az ismerkedés helyett egy cég új megoldást kínál: a megadott preferenciák alapján megalkotják a tökéletes barátot, aki 25 dollár átutalása után már kezdi is küldözgeti az üzeneteket.

„Hiteles szociális bizonyíték” – hirdetik az Invisible Boyfreind oldalán, aminek alkotói azoknak a szingliknek kínálnak megoldást, akiket frusztrálnak a szülők, a barátok vagy a munkatársak kíváncsiskodó kérdései. Mostantól lesz mire hivatkozni, ugyanis a szolgáltatás nem mást kínál, minthogy a megrendelő preferenciái alapján leszállítja a tökéletes barátot, igaz csak virtuálisan – írja a The Washington Post.

hirdetés

Amikor a felhasználó feliratkozik meg kell adni, hogy milyen barátot vagy barátnőt szeretne: neve, kora, haja színe, érdeklődési köre, egyebek. Ezek alapján a cég összeállít egy profilt, és miután megérkezik a 25 dolláros havidíj, menetrendszerűen érkezik az első üzenet a megálmodott hercegtől, aki valójában egy diszpécser, aki számtalan nőnek – vagy férfinak – küldözgeti az sms-eket, ügyelve, hogy mindenkit a megadott preferenciáinak megfelelőek kezeljen. A virtuális barát, valójában több barát, ugyanis amikor a felhasználó az általa elnevezett „barátjának” küld üzenetet, az egy Saint Louis-i tech-céghez fut be, aki anonim továbbítja azt a 200 ezer szabadúszó foglalkoztatott valamelyikének a megfelelő leírással, aki aztán pár centért válaszol. Ez a személy ráadásul a kötetlen munkaidőnek köszönhetően jó eséllyel mindig más lesz.

Éppen ezért a szolgáltatás nem igazán alkalmas mélyebb kapcsolatok kiépítésére, csak éppen arra, amivel reklámozzák is: bizonyítani a szülőknek, ismerősöknek. Az alkotók szerint a fejlesztés különösen hasznos lehet „olyan konzervatív országokban, mint amiket Dél-Amerikában vagy Európában találunk, ahol a szinglikre hajlamosak stigmákat aggatni.” A szolgáltatás néhány hete elérhető, és már az első napon 5000-en iratkoztak fel rá. Az ötletgazda tervei szerint a szolgáltatás később virágküldéssel is kiegészülhet.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráőció

TOP 5