Skip to main content

Magyarországon az emberek egy jelentős része valótlanul ítéli meg a testsúlyát – mondta el Török Krisztina, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója az M1-en.

A felméréseik szerint a túlsúlyos férfiaknak 64, a túlsúlyos nőknek pedig 45 százaléka gondolja azt, hogy a súlya rendben van.

Ennek fényében különösen ironikus, hogy Török szerint a felnőttek több mint 90 százalékának a legfontosabb életcélja, hogy elkerülje a betegségeket. Az már más kérdés, hogy mennyit teszünk ezért valójában.

A könyvet ma akciósan, ide kattintva lehet megvenni. Egyet fizet, Kettőt kap!

Magyarország első a tüdőrákban, és van már olyan vizsgálati eredmény is, amely szerint a tüdőrák kialakulásáért kilencven százalékban a dohányzás a felelős.

A főigazgató az egészségkárosító szokások kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy serdülőkorban a családnak a legnagyobb a védőszerepe. A fiatalok ekkor mindent kipróbálnak, amit a felnőttek, így az alkoholt és a dohányzást is, de a felmérésük szerint a jó családi minta esetén a fiatal lehet, hogy kipróbálja a dohányzást, de nagyon valószínű, hogy nem fog rászokni.

Ahol azonban dohányoznak a családban, ott jóval nagyobb arányú a rászokás is – írja az MTI.

E táblázat alapján bárki ellenőrizheti, túlsúlyos-e vagy sem. (Ha nem látod jól a táblázatot, kattints a képre!)

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5