Skip to main content

 

Az Európai Unió 2012-es adatai alapján évente 100 millió tonna élelmiszer vész kárba, mely szám folyamatosan növekszik. Az egy lakosra jutó éves élelmiszerpazarlás 200 kg körül mozog az EU-ban, mely szám Magyarországon 200 kg fölött van.

Ezzel nem csak az értékes élelmiszer megy kárba, de kárba vész az élelmiszertermelés folyamatának minden egyes mozzanata: kárba vész az emberi munka, az előállítás során felhasznált energia, de ne feledjük el a termelés során felmerülő víz-, talaj-, és zajszennyezést sem. További problémát okoz az élelmiszerek bomlása során keletkező káros üvegházgázok képződése is, de a csomagolóanyagok esztelen pazarlása talán még ezeknél is elkeserítőbb. Hihetetlen mértékű - fölösleges - szemét keletkezik azzal, hogy mindent a legaprólékosabban csomagolnak bele káros műanyag dobozokba, nejlonzacskókba, eldobható műanyag flakonokba, melyek aztán szintén a szemétben végzik; lebomlásuk folyamán szintén rengeteg károsanyag jut a talajba, vizekbe, és a légkörbe…

hirdetés

Jogosan vetődik fel az emberben az igény, hogy változtassunk meg ezeket a berögződött szokásainkat: legyen a vásárlás tudatos, természetes, és mindez a lehető legkevesebb csomagolóanyaggal történjen!

A noPack ezekre a problémákra ad 21. századi megoldást.

Mi, a noPack-nál hiszünk abba, hogy elengedhetetlen a felelősségvállalás, a tudatos vásárlás és élelmiszerfogyasztás. A noPack a zéró hulladék elvet vallja; nálunk nincsenek fölösleges környezetet romboló csomagolóanyagok. Mindenki a maga tárolóedényébe, üvegébe, kosarába rakhatja bele azt a mennyiséget, amelyre szüksége van. Nagyon fontos hitvallásunk, hogy egy előre eltervezett vásárlással nem csak élelmiszert, de rengeteg pénzt is spórolhatunk. A noPack igyekszik a lehető legrövidebb élelmiszerláncot alkalmazni; ez pedig azt jelenti, hogy az élelmiszerek a lehető legközelebbi ellenőrzött, minőségi magyar gazdaságokból származnak – csökkentve ezzel az élelmiszerek szállítása során felmerülő károsanyag-kibocsátást, s támogatva a hazai mezőgazdaságot. A noPack hisz a méltányos kereskedelem elvében, így termelőink, és vevőink is olyan áron jutnak hozzá termékeinkhez, mely figyelembe veszi a mindenkori gazdasági, szociális, és ökológiai körülményeket.

A noPack egy merőben új szemléletmódot kíván a magyar nagyközönség elé terjeszteni: célunk megmutatni az utat az etikusabb, és boldogabb társadalom felé. Üzletünkben mindig hasznos tippekkel és tanácsokkal látjuk el vevőinket, hogy hogyan csökkenthetik saját ökológiai lábnyomukat, hogyan tudnak spórolni az élelmiszerrel, és hogyan tehetik egyszerűbbé a mindennapi vásárlásokat. Üzletünkben szintén prioritásként kezeljük, hogy vevőink lássák is mindazt, amit a környezet megóvása érdekében tesznek: mindig lehető legpontosabb adatokkal, ábrákkal mutatjuk meg, mennyi káros anyagtól, szeméttől kímélték meg környezetünket. Mindezek mellett pedig elengedhetetlennek tartjuk, hogy a vásárlás kellemes és feltöltődéssel teli legyen, így a lehető legbarátságosabb környezetet alakítjuk ki vevőink számára; nálunk mindig lesz idő egy rövid reggelire, egy kellemes beszélgetésre, egy csésze fair trade teára, kávéra.

A noPack első üzlete 2015 őszén nyílik Budaörsön. Alább olvasható a nyitvatartás és hogy hol érhető el a cég:

Cím: 2040 Budaörs, Szabadság út 88.
Nyitvatartás: H-P 7:00-18:00   Sz-V 8:00-12:00
Telefonszám:  +36202157017, E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Üzletvezető: Monostori-Kalovits Márk
web: www.nopack.hu

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A képen csomagolás nélküli bolt látható Berlinben, forrás: energiaoldal.hu

TOP 5