Skip to main content

 

Horvátország lezárta szerbiai határait, mert szerda reggel óta már 11 ezer menekült érkezett az országba. Szlovénia jelenleg egyetlen Zágrábból érkező személyvonatot sem fogad.

Eközben Baranyában mintegy 500 határsértőt fogtak el a rendőrök, akik a zöldhatáron érkeztek Magyarországra. Ellenük eljárás indult. Arról eddig nem szóltak a hírek, hogy éjszaka hány migráns léphette át sikeresen a zöldhatárt.

hirdetés

Már 600 katona van a horvát határon

Sajtótájékoztatón nagyfokú szervezettségről beszélt Bakondi, aki szerint ezt bizonyítja az is, hogy buszokkal viszik a menekülteket a horvát határhoz.

A főtanácsadó elmondta: már az éjszaka megkezdődött a határzár építése, 600 katona tartózkodik a térségben, pénteken még további 500, a hétvégéig pedig még 700 katonát veszényelnek a horvát határhoz. A tervek szerint pénteken

41 kilométer kerítéssel akarnak elkészülni. 

Nem egybefüggő a kerítés

Kérdésre válaszolva Bakondi György elmondta: a 41 kilométeres kerítés nem egybefüggő, hiszen a magyar–horvát határon sok az olyan terület, ahol erre nincs szükség. 

Nem biztos, hogy 30 napig zárva lesz a határ

Kovács Zoltán megerősítette: nem biztos, hogy 30 napig zárva lesz a röszkei határátkelő. A helyzetet folyamatosan figyelik, a szerb hatóságokkal is tárgyalnak, de a határ megnyitását Orbán Viktor miniszterelnök rendelheti el. Az biztos, hogy a határátkelő csak akkor nyílik meg, ha a szerbek garanciát vállalnak arra, hogy nem ismétlődik meg a korábbi helyzet.

Az Origo tudósítói ott vannak, ahol az események történnek, kövesse velük a fejleményeket percről percre!

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat

Kapcsolódó anyagaink: 

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5