Skip to main content

 

A tajvani HTC azzal írta bele magát a történelemkönyvekbe, hogy elsőként dobott piacra androidos okostelefonokat, és azzal került a margóra, hogy ezt az előnyét nem tudta elég jól kihasználni.

A Samsung, az LG, a Sony, és a bámulatos sebességgel növekvő kínai jövevények egyszerűen félrelökték.

hirdetés

Eddig nagyon igyekezett a HTC a saját útját járni, egyedi menürendszert épített az Androidra, sajátos elképzelése volt a kamerákról, és nagyon jó minőségű alapanyagokból építette meg a telefonjait. Miután ezek nem hozták meg a várt sikert, a vállalat kitalálta, hogy inkább

lemásolja az iPhone 6-ot.

Beleértve azokat a műanyag csíkokat is a hátlapon, amitől az Apple mobilja úgy néz ki, mint egy béna kirakósjáték.

Mindezek ellenére - vagy éppen emiatt - a HTC One A9 baromi jól néz ki. A korábbi ívek eltűntek, és a hátlap ugyanolyan lapos, mint az iPhone 6-nál, és a vékonyságból adódik, hogy a kamera lencséje is hasonlóan kitüremkedik a készülék testéből. A fémborítású készülék mérete pont az iPhone 6 és 6 Plus közé esik. 

A kivételesen erős BoomSound sztereó hangszórók eltűntek a kijelző mellől, és a HTC inkább a fülhallgatón keresztül lejátszott hangok minőségére fókuszál, hogy nagy felbontású hang áramoljon a füleinkbe. Ezt jól teszi, az emberek többsége nem utcadiszkózik a mobiljával, hanem füldugasszal bólogat.

A HTC One A9 kamerája 13 megapixeles, optikai képstabilizátor van benne. A mobilban 3 GB RAM van, 32 GB tárhely, és ezt microSD kártyával tudjuk bővíteni. Ez az első mobil a Nexusok után, ami már Android 6.0-val érkezik a boltokba.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket a One A9-cel kapcsolatban, mert az Apple már ennél kevesebbért is indított pert, amikor úgy érezte, hogy lenyúlják az iPhone gondosan megtervezett dizájnját. Persze vevőként ez senkit sem érdekel - örülhetünk, hogy a HTC összerakott egy szép mobilt.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5