Skip to main content

 

A Tsu egy olyan közösségi oldal, ami a reklámbevétel 90 százalékát szétosztja a felhasználók között. A Facebooknak nem tetszik a dolog, bojkottálják a portált.

Keményen fellép a Facebook a Tsu nevű közösségi oldallal szemben. Utóbbi egy meghívásos és regisztrációs rendszeren alapuló közösségi oldal, ami abban különbözik a hasonló portáloktól, hogy pénzt fizet a népszerű tartalmat megosztó felhasználóknak.

hirdetés

Még csak nem is keveset. Amennyiben egy megosztott kép, videó vagy szöveges poszt népszerű (sokan lájkolják, látják, szólnak hozzá), a portál az anyagból befolyt hirdetési összeg 90 százalékát a felhasználóknak adja, és csak a maradék 10 százalékot tartja meg.

Amennyiben a megosztásért felelős Tsu-tagot egy másik felhasználó hívta meg, utóbbi személy is kap a bevételből, és ez így megy még két meghívottig. A piramisjátékra emlékeztető felépítés azonban valós pénzt takar, azaz a tagok tényleg csak nyerhetnek. 

Az oldal alapítói így szeretnének intelligens közösséget építeni. 

A bevételt a Tsun is a reklámok adják, akárcsak a Facebookon. Utóbbi oldal viszont megtartja az egész összeget, és ezért egyáltalán nem számít, hogy a felhasználók mit osztanak meg rajta. Szemben a Tsuval, ahol érdekük az embereknek, hogy minőségi és érdekes információkat terjesszenek. 

Az oldal 2013. július 1-jén indult, eleinte lassan nőtt, mostanra viszont elég népszerű lett ahhoz, hogy a Facebook figyelmét is felkeltse. Mi több, Mark Zuckerberg csapata úgy döntött, minden szinten blokkolni fogja az oldalt.

A Facebookon még a Tsu linkjét is képtelenség megosztani, 

az oldal azonnal riaszt, hogy ez a tartalom veszélyes lehet, ezért nem tehetjük közzé. A felhasználók hamar kiszúrták a dolgot, emiatt pedig hirtelen még népszerűbb lett a sokak által csak anti-Facebookként emlegetett Tsu. 

Az valószínűtlen, hogy egy nap komoly ellenfele lesz a Facebooknak (azért másfél milliárd felhasználó mégiscsak másfél milliárd felhasználó), ez a fajta elzárkózás azonban visszafelé sülhet el, és ellenszenves színben tünteti fel a Facebookot. 

Az oldalra egyébként itt regisztrálhat, de akár az alkalmazást is letöltheti (AndroidiOS). 

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

TOP 5