Skip to main content

 

Futótűzként terjed a hír a Facebookon, miszerint nemsoká megújult formában lesz kapható a hajdan szebb napokat is megélt papírjaguár, a Trabant.

A közösségi oldal posztjai szerint a mindössze 65 lovas új modell 2016 februárjában debütál, akkortól lehet megvenni a piacon. Lényegét tekintve a kocsi környezetbarát elektromos autó lesz, egy töltéssel 160 km-t tud megtenni, aksija 8 óra alatt tölt fel teljesen. Végsebessége 130 km/h.

hirdetés

Mindez akár igaz is lehetne, de nem az. Eleinte jókat nevettünk a Facebook vagy a hírt közlő egyes oldalak kommentjein, tapasztalva, mennyien dőlnek be az álhírnek, látva azonban, milyen sokan veszik komolyan a hirtelen feltámadt autócsodát, úgy döntöttünk, tiszta vizet öntünk a pohárba.

Mi az igazság?

Az autót 2009-ben mutatták be a frankfurti autószalonon, nem titkolván, hogy 2012-ben akár már a piacon is kapható lesz. Az érdeklődés azonban elmaradt a befektetők részéről, ez pedig megpecsételte az öko-trabant sorsát.

A you tube-on látható is néhány videó ebből az időszakból, mi éppen az alább megtekinthető, 2009-ben készült Híradó részletet választottuk ki. Nemcsak azért, mert így minden kiderül a Minire emlékeztető prototípusról, hanem azért is, mert 2015-ből nem látható újabb promóciós anyag a videó megosztón. Ez pedig ékes bizonyítéka lehetett volna azoknak, akik érdeklődve az autó tényleges, ez évi paraméterei iránt, felkeresték volna a you tube-ot, és így feltűnhetett volna nekik, hogy új reklámanyagot a gyártó nem töltött fel. Vagyis a hír kamu.

De hát fogyasztó társadalomban élünk, ez nem vitás...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: maga a videó

Nyitókép: szeretlekmagyarorszag

TOP 5