Skip to main content

 

Két magyar nyugdíjas is kap akkora nyugdíjat havonta, amiből többhetes tengerentúli utazás is kifizethető.

Az átlagnyugdíj Magyarországon 117 ezer forint körül van. Novemberben összesen 2 millió 18 ezer 758 fő kapott nyugellátást.

hirdetés

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adatai szerint a magyar luxusnyugdíj összege eléri az 1,4 millió forintot. Ketten is ekkora összeget kapnak a nyugdíjfolyósítótól minden hónapban. Tavaly a legmagasabb nyugdíj 1,3 millió forint volt.

 

Nyugdíjasok száma Nyugdíj összege
1,1 millióan                                         75 ezer forintot                                                        
871 ezren    142 ezer 500 forintot
33 ezren       289 ezer forintot
165     563 ezer forintot
2       1 ,4 millió forintot                                  

Az ONYF honlapján lévő információk szerint a több százezer forintos nyugdíjakhoz az ellátottnak 1988-tól kiemelkedően magas jövedelemmel kellett rendelkeznie.

Aki a nyugdíjkorhatár elérésekor a nyugdíjazása elhalasztását kéri, annak évente 6 százalékkal emelkedhet a nyugdíja. Példaként említik, hogy aki a nyugdíjkorhatár elérése után 7 évvel kéri a nyugdíjazását, már 42 százalékos nyugdíjemelkedést kaphat.

Annyi már biztos, hogy2016 januárjától 1,6 százalékkal emelkednek a nyugellátások. Az emelés több mint húsz járandóságot érint, többek között: az öregségi, az özvegyi, a szülői nyugdíjat, az árvaellátást, a baleseti hozzátartozói nyugellátást, a szolgálati járandóságot, a korhatár előtti ellátást, a rokkantsági ellátást, a rehabilitációs ellátást, a fogyatékossági támogatást, a vakok személyi járadékát, a polgármesterek közszolgálati járadékát.

Az első nyugdíjat 2016-ban január 12-én folyósítják. A nyugdíjasoknak be kell osztaniuk a nyugdíjukat, mivel decemberben a megszokottnál 10 nappal korábban folyósították a nyugellátást.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5