Skip to main content

 

Stephen Hawking szerint a mesterséges intelligencia vagy a legjobb, vagy a legrosszabb dolog lesz az ember életében.

Az asztrofizikus professzor a Cambridge Egyetem konferenciáján beszélt erről, és azt mondta, hogy fajunk túlélése érdekében a legfontosabb az intelligencia jövőjét kutatni.

hirdetés

Nagyon sok időt töltünk azzal, hogy történelmünkről tanulunk, ami lássuk be, többnyire a hülyeség története, haragította magára egyetlen mondatban az összes történészt Hawking. És még azt is hozzátette, hogy örömmel üdvözli azt a folyamatot, hogy egyre többen kutatják a jövő intelligenciáját.

Stephen Hawking általában óvatosan beszél a mesterséges intelligenciáról, osztja azt a véleményt, hogy az emberiség maga alkotja meg azt, ami végül el fogja pusztítani. Ugyanakkor most arról is beszélt, hogy a mesterséges intelligencia kutatása pozitív dolgokat is hozhat.

Óriásiak a lehetőségek, nem tudjuk előre megjósolni, hogy mit érhetünk el ennek a területnek a fejlődésével. Talán visszafordíthatunk valamit a természet pusztulásából, de az biztos, hogy végleg eltüntethetjük a szegénységet és a betegségeket.

Hawking szerint életünk minden része megváltozik, vagyis a mesterséges intelligencia a civilizáció legnagyobb eseménye lehet.

Forrás

TOP 5