Miles Soloman, 17 éves sheffieldi iskolással olyan történt, ami keveseknek adatik meg: kiszúrt egy hibát a NASA adatai között, amiről még a szakértők sem tudták, hogy ott van.

Soloman egy iskolai feladat során kapott egy rakás táblázatot, amin olyan adatok voltak, amiket a Nemzetközi Űrállomás szenzorai rögzítettek. Ezeket tanulmányozva tűnt fel neki, hogy bizonyos helyen -1 energia szerepel, ami viszont nem lehetséges, úgyhogy egyből szólt is a tanárának.

Együtt felvették a kapcsolatot a NASA-val, ahol meglepődtek rajta, hogy egy 17 éves gimnazistától kaptak segítséget, de örömmel vették, hogy jelezték nekik a hibát.

Azt mondták, hogy korábban már észleltek ilyen jellegű problémát, de azt hitték, hogy csak évente néhány alkalommal esik meg. 

Soloman a BBC-nek mesélte el az egészet, és azt mondta, hogy az ismerősei általában az irigység és az unalom jeleit mutatják akkor, mikor részletesen beszámol a legmenőbb dologról, ami mostanában történt vele.

A Nasa részéről igyekeztek az eset pozitív oldalát meglovagolni, vagyis, hogy mennyire fontos, hogy a valódi kutatásba bevonják az iskolás korú diákokat, akik így talán nagyobb kedvvel foglalkoznak a feladattal és így talán könnyebben lehet új természettudományokkal foglalkozó szakembereket is toborozni az iskolákban.

Arról nem is beszélve, hogy a diákoknak olyan feladatokra is juthat ideje, amire a Nasa szakembereinek már nem. Miles Soloman el is mondta, hogy már alig várja, hogy újabb Nasa-projektekben vehessen részt.

Forrás  - A kép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu