A közösségi média oldal, a Facebook társalapítója, nemrég komoly bejelentést tett, nemsokára visszatér az oldal az aranykorhoz, vagyis amikor a felhasználó a családtagokhoz és barátokhoz kapcsolódó bejegyzéseket, fotókat, illetve videókat látott többet hírfolyamában.

A világ legnagyobb közösségi média felülete a bejelentésre 3,3 milliárd dollárt (770 milliárd forint) vesztett – ez a cég 2017-es nyereségének kétharmada.

hirdetés

Zuckerberg vagyona pedig 74 milliárd dollárra csökkent a Bloomberg Milliárdos Indexe szerint,elvesztve ezzel a helyét a négy leggazdagabb milliárdos között.

Az új változtatással a cégvezér szeretné elérni, hogy az oldalra belépve ne csupán végiggörgesse azt a látogató, hanem akár több felhasználó figyelmét vonzó párbeszédekbe, vitákba bonyolódjon ismerőseivel, vagy másokkal.

Lényegesen kevesebb bejegyzés jelenik majd meg a különféle vállalati és márkaoldalaktól, ami a Facebook üzleti érdekeire negatív hatással lehet.

Ugyanakkor az átalakítások fékezhetik az álhírek (fake news) és a propaganda terjedését.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás -  Nyitókép: Mark Zuckerberg, FORRÁS: ORIGO

TOP 5

Ne maradjon le
egy hírről sem

utajovobe.eu
Rendszerezett a fenntartható fejlődés oktatásához is felhasználható tudás. Segíti az oktatók környezeti nevelésének beépítését az oktatott tantárgyakba.

Copyright © 2011 Fenntartható fejlődés gyakorlati szemmel - Útajövőbe.eu. Minden jog fenntartva.
Weboldal programozás, karbantartás SelfMed.pro. Villám tárhely Szerver.eu