Skip to main content

TikTok 

A TikTok közösségi média tulajdonosa, a kínai ByteDance első féléves bevétele jóval több, mint azt korábban várták – összegzi a Reuters.

A 2012-ben alapított ByteDance a világ egyik legértékesebb unikornisa 50-60 milliárd jüant, azaz 7-8,4 milliárd dollár bevételt könyvelt el első fél évében, a Reuters meg nem nevezett forrásai szerint ez jóval több, mint várták.

hirdetés

A cég korábban veszteséges fél évre számított, ugyanakkor már júniusban közzétették, hogy az év második felében biztosan nyereségesek lesznek.

Az erőteljes növekedés miatt a pekingi székhelyű vállalat felülvizsgálta a 2019-re vonatkozó bevételi előrejelzéseit és 120 milliárd jüanra növelte a tervezetet – a tavaly év végén a kitűzött cél 100 milliárd jüan volt.

A The Information portál szerint a ByteDance bevétele 2018-ban 7,2 milliárd dollárt volt.

A cég értékét tavaly 78 milliárd dollárra becsülték,és a videómegosztó mellett a Jinri Toutiao kínai hírgyűjtőt, valamint a TikTok kínai megfelelőjét, a Douyint is birtokolja.

A cég bevételének nagy része Kínából származik, és bár a Douyin már reklámbevételeket is hoz, addig a TikTok még a bevételszerzés korai szakaszában van.

A ByteDance alkalmazásait világszerte 1,5 milliárd ember használja havonta, több mint 700 millióan pedig napi szinten.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kacsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5