Skip to main content

Jeff Bezos  

Jeff Bezos, az Amazon első embere ma még gazdagabb, mint a közelmúltban lezajlott válását megelőzően, amikor jelentős vagyonrészt juttatott volt feleségének.

Az üzletember nettó vagyona a Bloomberg becslései szerint minden eddigi csúcsot megdöntött. Ráadásul annak ellenére, hogy tavalyi válásakor az Amazonban birtokolt részesedésének negyedét átadta feleségének, Mackenzie Bezosnak.

hirdetés

Az internetes kiskereskedelmi óriás részvényeinek árfolyama július 1-jén 4,4 százalékkal, mindenkori csúcsra, 2878,7 dollárra emelkedett, aminek köszönhetőenJeff Bezos vagyona elérte a 171,6 milliárd dollárt.

A Bloomberg milliárdosokról készült statisztikája szerint Bezos eddig 2008. szeptember 4-én volt a leggazdagabb, amikor 167,7 milliárd dollár felett rendelkezett.

Az Amazon és a Blue Origin űrhajózási magánvállalat alapítója csak az idei évben 56,7 milliárd dollárral gazdagodott, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a világjárvány közepette a vásárlások a fizikai üzletek helyett egyre inkább az e-kereskedelem felé tolódtak el, miután egyre többen rendeltek az internetről.

Bezos jelenleg az Amazon részvényeinek 11 százalékát birtokolja, ami biztos forrása vagyona további növekedésének.

Volt felesége, aki a váláskor az internetes kiskereskedelmi cég részvényeinek 4 százalékát kapta meg, jelenleg 56,9 milliárd dolláros nettó vagyonnal rendelkezik, és az elmúlt időszakban megelőzve Alice Waltont, valamint Julia Flesher Koch-ot, a világ második leggazdagabb nőjévé vált a L'Oréal örökös, Francoise Bettencourt Meyers mögött. 

A világ milliárdosai közül a legnagyobb vagyongyarapodást az utóbbi időben egyébként a tech-szektor képviselői érték el, köztük a Tesla tulajdonosa, Elon Musk és a Zoom alapítója, Eric Yuan.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: wikipedia

TOP 5