Skip to main content

Alfie Bradley 

10 fontért vállal házi és ház körüli munkákat egy angol kisfiú a karantén alatt, a vállalkozás egyre sikeresebb, írja a Daily Mail.

Alfie Bradley személyében egy olyan kisfiút ismerhetünk meg, aki rendkívül tevékeny, mindig tenni és tenni akar valamit, mesélték a sajtónak a szülei.

hirdetés

A koronavírus okozta karanténhelyzet miatt azonban beszűkültek a lehetőségei, gyakorlatilag csak a házukban, illetve a kertjükben vezethette le a fölös energiáit. 

Egy nap, mikor elromlott az elektromos kaszájuk, - és hogy elvégezhesse az önként vállalt munkát, nagyapja kölcsönzött neki egy fűnyírót -, az az ötlete támadt, hogy segíthetne másoknak is, így vállalkozást indíthatna, például autót moshatna, ablakot tisztíthatna, füvet nyírhatna, kertészkedhetne.

Az ötlet kivitelezését a szülei is támogatták, édesapja pedig egyfajta segédként "felügyeli" azóta a munkavégzést.

A kisfiút azonban nem csak a pénzkereset motiválja, segíteni is szeretne azokon, akik erre rászorulnak e nehéz időkben, így a nyugdíjasoknak és az egészségügyben dolgozóknak kedvezményt ad.

Teszi mindezt azért, mert maga is segítségre szorul, hisz beszédzavarral küzd, ami miatt orvos és logopédus is kezeli.

A kisfiú nagyratörő álmokat dédelget, milliomossá szeretne válni.

Hogy Alfia meggazdagodjon, szülei pénzügyi tudatosságra is nevelik, így a "vállalkozó" a keresett pénzt visszaforgatja az üzletbe, illetve félreteszi, nem költi másra, mint tennék ezt más hasonló korú gyerekek.

Az üzlet fejlesztésében és a munkavégzésben természetesen a szülei is segítik, akik nem hagyják, hogy a fiuk túlvállalja magát. A keresett pénz egyedül Alfie-t illeti.

A sikeres kooperáció következtében tán nem véletlen, hogy a kisfiú egre több megrendelővel büszkélkedhet, történetét pedig felkapta a helyi után a világsajtó is... 

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép: Facebook

TOP 5