Skip to main content

 

Kuponokat márpedig megéri gyűjteni, az angol Jordon Cox tesztje legalább is ezt igazolja, ha mindig is Berlin érintésével szeretett volna eljutni Sheffieldből Shenfieldbe. Hogy utóbbiról sosem hallott, azon nem csodálkozunk, mi sem, de ez most mellékes.

Coxot társai csak Kupon-fiúnak becézik, mert a 18 éves srác mestere a takarékoskodásnak, már szemináriumokat is tart másoknak, hogy lehet kevés pénzből is nagy dolgokat tenni.

hirdetés

Miután szülei elváltak,  a családi kasszát is ő kezelte, így a kupongyűjtéssel heti 120 font helyett csak tízet költenek. Rájött például arra is, hogy két repülőút olcsóbb lehet, mint a belföldi vonatozás, utazás Nagy-Britanniában.

Sheffield és a London-külsőn lévő Shenfield nagyjából 250 kilométerre egymástól, a vonatút és egy kis buszozás, plusz elemózsia az útra 51,79 fontból kijön. Ugyanez 1600 kilométerrel (repülés Berlinbe és vissza) és városnézéssel megtoldva csak 44,07 fontba kerül. Tiszta haszon. Leszámítva azt, hogy 13 órával hosszabb ez a változat, állítja a Daily Mail.

Cox szerint azonban megéri, mert így még egy új várost is megismer. Persze némi lelkiismeret-furdalása azért volt, mert tudja, hogy a repülés nem kimondottan környezetbarát közlekedési forma.

Egy ilyen útra fel is kell készülni, repjegyet legalább három héttel korábban kell venni. Fapadossal Milánón, Koppenhágán és Dublinon keresztül is olcsóbb az út, mint a vonaton.

Pár kérdés azért, maradt, mit tett Cox a megmaradt 7, 72 fonttal, és hogyan ment vissza Sheffieldbe. Ha vonattal, akkor igazi papírkutya. És az eszébe sem jutott, hogy stoppolni is lehet?

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Geoff Robinson

TOP 5