Skip to main content

Katie Brown virtuális asszisztens Alexa Amazon 

Egyre jobban digitalizálódó világunkban is előfordulnak balesetek. Így járt egy fiatal nő is, akinek a lakásán aktiválta magát Alexa, az Amazon virtuális asszisztense, miután rendelésnek gondolt egy filmben hallható jelenetet, pontosabban az ott elhangzottakat, írja a Sun, brit bulvárlap.

Katie Brown, egy 26 éves nő álmában sem gondolta volna, hogy pont vele esik meg az egyáltalán nem kívánt rendelés, mégis ez történt.

hirdetés

A fiatal nő testvérei épp az új Borat filmet nézték, pontosabban azt a jelenetet, amikor a főszereplő három zseblámpa rendelését kéri (szóban) Alexától, az Amazon virtuális asszisztensétől. A jelenet szerint azonban téved az asszisztens, "félreérti a rendelést", és zseblámpák helyett maszturbátorokat vásárlását rögzíti, ugyanis összekeveri a flashlight (zseblámpa) szót a fleshlight (maszturbátor) kifejezéssel. 

Az asszisztens is tévedhet és nem kívánt rendelést is rögzíthet?

A hírek szerint igen, bár eddig bárki úgy gondolhatta, tévedni (csak) emberi dolog.

Szerencsére Katie testvére észrevette, hogy Alexa filmnézés közben elkezdte a rendelés felvételét, és leállította azt, így a fiatal nőnek nem kellett kifizetnie a 107 fontos vételárat.

A vicces esetet követően az Amazon is nyilatkozatot adott ki, és kérte az ügyfeleit, hogy aki nem használja, kapcsolja ki a hangalapú szolgáltatást.

Amazon Alexa

en.wikipedia.org

Történtek már hasonló balesetek

A sajtó hírt adott még arról is, hogy Alexa már máskor is okozott kellemetlenséget. 

Korábban egy papagáj beszédét vélte megrendelésnek, így dinnyét és fagyit vásárolt a madár gazdájának, miközben ő nem is volt otthon, nem kis derültséget okozva ezzel a bulvársajtó olvasóinak.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csakillusztráció, forrás: pikist.com

TOP 5