Skip to main content

Moley Kitchen konyhai robotgép 

248 ezer fontért, azaz nagyjából 100 millió forintnak megfelelő összegért árulja a világ egyik legdrágább konyhai robotgépét egy brit vállalat. Bár az árcédulán szereplő összeg igen magas, így is több mint ezer eladott példánnyal számol a Moley Robotics.

Megérkezett a világ legkomplexebb konyhai robotgépe, amely egyszerre süt, főz és mosogat.

hirdetés

A gép sokadik továbbfejlesztett változatát a londoni székhelyű Moley Robotics december 6-án mutatta be, azzal az ígérettel, hogy ez a világ első olyan automatizált rendszere,

AMELY NEMCSAK KÉPES ELKÉSZÍTENI GOMBNYOMÁSRA 5 EZER KÜLÖNBÖZŐ RECEPTET, DE RENDET IS RAK MAGA UTÁN

- írja a Guardian.

A Moley Kitchen névre keresztelt robotot egy orosz, Mark Olejnyik nevű matematikus és számítógép-tudós álmodta meg, akinek az volt a célja, hogy étterem minőségű ételek készüljenek automatizálva.

BÁR AZ ÖTLET NAGYON JÓL HANGZIK, EGYELŐRE NAGYON DRÁGA - EGYETLEN ILYEN GÉP 248 EZER FONTBA KERÜL, AZAZ KÖZEL 100 MILLIÓ FORINTNAK MEGFELELŐ ÖSSZEGET KELL FIZETNI ÉRTE.

Ennek megfelelően nem meglepő, hogy a gépet Dubajban mutatta be a vállalat.

A gép működés közben:

A magas ár ellenére Olejnyik azt nyilatkozta, hogy már 1205 darabra érkezett igény.

A gyártó nem tiltakozott a kijelentés ellen, hogy a gép ára olyan magas, mint egy luxusautóé, vagy egy kisebb jachté,

DE A CÉG CÉLKITŰZÉSEI KÖZÖTT VAN EGY ALACSONYABB ÁRÚ MODELL PIACRA DOBÁSA IS.  

A magas árat a gyártó azzal magyarázta, hogy a termék igazi technológiai áttörést képvisel, és mint minden ilyennek, ennek is eleinte magas az ára, és szüksége van arra, hogy felismerjék a jelentőségét.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a modell első, kezdetleges darabjait már 2015-ben is reklámozta a vállalat.

Az ételek minőségére nagy gondot fordított a vállalat, Moley kifejlesztésében segített egy brit főzőműsor győztese, Tim Anderson is. Az ő mozdulatait tanulmányozták és alakították algoritmusokká.

Emellett több séf közreműködött a receptek összeállításában. A recepttár kapacitása egyelőre 30 darabból áll, de az adatbázist havonta frissítik.

A CÉG SZERINT A KIEMELT ÜGYFELEK TÖBB MINT 5000 RECEPT KÖZÜL VÁLASZTHATNAK.

A konyharobot két karja Németországban készül, a Schunk nevű cég próbálta a lehető legélethűbben lemásolni a végtagok mozgását, működését.

Ennek köszönhetően a robot képes kiválogatni az alapanyagokat egy okoshűtőből, felmelegíteni a serpenyőket, hámozni és a hozzávalókból ételt főzni. Ráadásul ez úgy teszi, hogy maga után rendet hagy.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép forrása: Moley Robotics - Facebook

TOP 5