Skip to main content

mosdószünet Anpu Electric Science and Technology 

Egy kínai vállalat össztűz alá került a közösségi médiában, mert pénzbüntetést szabott ki azokra a lustának mondott alkalmazottakra, akik napi egynél többször tartanak mosdószünetet.

Az Anpu Electric Science and Technology, a Kuangtung tartományban, Tungkuanban székhellyel rendelkező kínai vállalat elismerte, hogy valóban alkalmazza a furcsa, napi egyszeri vécészünetekre vonatkozó szabályozást, és

20 JÜANRA (KB. 915 FORINTRA) BÜNTETI AZOKAT AZ ALKALMAZOTTAKAT, AKIK NAPI EGYNÉL TÖBBSZÖR HASZNÁLJÁK A VÉCÉT.

hirdetés

Az elégedetlen alkalmazottak által a közösségi médiában kiszivárogtatott esetek szerint legalább hét munkatársat megbüntettek decemberben. A szabály felháborodást váltott ki a közösségi médiában, de a vállalat vezetői azzal magyarázták a döntést a furcsa szabályról, hogy

SOK ALKALMAZOTT LUSTA VOLT, ÉS A MOSDÓSZÜNETEKET DOHÁNYZÁSRA ÉS A FELADATAIK ELKERÜLÉSÉRE HASZNÁLTÁK FEL.

„Tehetetlenek vagyunk. A helyzet az, hogy a dolgozók egyszerűen lusták a munkában"- mondta a kuangtungi tévének a cégvezető. "A vezetőség többször is beszélt ezekkel a munkavállalókkal, de nem ért el pozitív eredményt."

A vezető hozzátette, hogy a mosdószünetek korlátozására vonatkozó szabályt jobb alternatívának tekintik, mint az elbocsátást, mivel új munkavállalók megtalálása nehezebb volna. A vezető azt is tisztázta, hogy az „elkövetőket" nem kérték a 20 jüanos bírság megfizetésére, hanem az összeget levonták a havi bónuszukból.

A szabály szerint azoknak a munkavállalóknak, akik naponta egynél több wc-szünetet szeretnének tartani, be kell jelentkezniük a főnökükhöz, mielőtt ellátogatnának az illemhelyre, ami még jobban feldühítette a kínai netezőket. Voltak azonban olyan emberek is, akik szimpatizáltak a döntéssel:

"Erre kényszerülnek" - kommentálta egy személy a döntést. „Néhány alkalmazott túl sokáig használja a WC-t, és gyakran teszi ezt. Ez kétségtelenül árt a vállalat termelékenységének."

A legtöbb ember azonban elítélte az Anpu Electric Science and Technology-t és annak menedzsmentjét, kizsákmányolónak és megalázónak nevezve a szabályt.

Miféle korszak ez? A vécére járás szabadsága luxus lett" - kesergett az egyik felhasználó.

A wc-szünet büntetésével kapcsolatos hírek felkeltették a tungkuani Emberi Erőforrások és Társadalombiztosítási Iroda figyelmét. Az ottani tisztviselők megkezdték a vizsgálatot az ügyben, és a The Paper című kínai lapnak elmondták, hogy

A SZABÁLY TÖRVÉNYELLENES.

A toilet-szünetek komoly problémát jelentenek Kínában, ezért a magáncégek mindenféle furcsa intézkedéseket hoznak annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb legyen a személyzet által a mellékhelyiségben eltöltött idő.

A korábbi hírek szerint egy másik cég időzítőket telepített a vécékbe, egy harmadik cég pedig blokkolta az internetet az illemhelyen.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pikist

TOP 5