Skip to main content

Mauro Morandi modernkori remete 

Több mint 30 év után a hatóságok távozásra kényszerítik szigetéről az olasz Robinson Crusoe-nak is nevezett 82 éves férfit.

Mauro Morandi 1989-ben költözött a rózsaszín strandjáról híres, Szardíniától északra fekvő szigetcsoport egyik kis szigetére, Budellire.

hirdetés

2018-ban a régebben testnevelőként dolgozó férfi a BBC-nek arról beszélt, hogy mindig is lázadó volt. 

Sok mindenből elegem volt, a fogyasztói társadalomból, az olasz politikai helyzetből. Úgy döntöttem, a világtól távol, Polinézia egy lakatlan szigetére költözöm 

- mondta az indulásról.

A tengeri út megkezdése után néhány barátjával a La Maddalena-szigetcsoporton kötött ki, hogy dolgozzanak és pénzt keressenek az utazás folytatására.

Miután Budellire ért, és beszélt a sziget őrével, aki nyugdíjba akart vonulni, Morandi úgy döntött, ő ott marad - és egész mostanáig ott is élt, gondozta a szigetet és beszélgetett a turistákkal. 

AZ ÉVEK SORÁN TÖBBSZÖR FENYEGETTE A KILAKOLTATÁS. 

Tavaly a La Maddalena-i Nemzeti Park elnöke, Fabrizio Fonnesu a CNN-nek úgy nyilatkozott, hogy Morandi illegális változtatásokat hajtott végre a kunyhóján, egy második világháborúból származó rádióállomáson.

Erre több mint 70 ezren írták alá a petíciót, amelyben az olasz kormánytól kérték, hadd maradjon a szigeten a remete.

Vasárnap azonban Morandi a Facebookon bejelentette, döntött, távozik Budelliről, egy kis bérelt lakásba költözik a La Maddalena egy közeli szigetén.

Arról, hogyan élt Mauro a szigeten, rövid videó is készült.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - Nyitókép forrása: you tube

TOP 5