Skip to main content

ISHAAN THAKUR ANYA bitcoin bányászat 

Egy testvérpár nemrég saját kriptovaluta bányát indított, és a beszámolójuk szerint ezzel havi mintegy 30 000 dollárt keresnek.

Ez a hír önmagában még nem lenne túlságosan meglepő, de úgy már igen, ha hozzátesszük, hogy a testvérpár tagjai 14 és 9 évesek. A család egyébként támogatja őket, és ezzel a főiskolai tandíjukra is tesznek félre pénzt.

hirdetés

A kriptovaluták az elmúlt években számos kisbefektetőnek hoztak komoly pénzügyi sikereket, és mára úgy tűnik, az egészen fiatalok is elkezdtek lecsapni a lehetőségre.

EGY TEXASI TESTVÉRPÁR, A 14 ÉVES ISHAAN THAKUR ÉS 9 ÉVES HÚGA, ANYA ÁPRILISBAN INDÍTOTTÁK BE UGYANIS A FLIFER TECHNOLOGIES NEVŰ KRIPTOVALUTA BÁNYA CÉGÜKET

– természetesen egy felnőtt, az édesapjuk segítségével.

Ishaan elmondása szerint az egészet azért kezdték, hogy valami újat tanuljanak a technológiáról, és közben akár pénzt is keressenek – írja a Business Insider beszámolója.

A testvérpár iskola melletti projektje pedig egészen sikeresnek számít, mivel

AZ ELMONDÁSUK ALAPJÁN EZZEL HAVONTA TÖBB MINT 30 000 DOLLÁRT, AZAZ NAGYJÁBÓL 9 MILLIÓ FORINTOT KERESNEK.

Elsősorban olyan eszközöket bányásznak, mint a bitcoin vagy az ether, de kiegészítik a bányászatot egy ravencoin nevű tokennel is, amelynek piaci összértéke közel 900 millió dollár.

Amikor a testvérek belefogtak a bányászatba, az első napon etherrel kezdték, és 3 dollárt kerestek. Aztán ahogy a bevételeik elkezdtek nőni, az apjuk júliusban úgy döntött, érdemes beruházni kifejezetten kritpovaluta bányászatra fejlesztett informatikai eszközökbe. A gyerekek így tudtak elkezdeni bitcoint és ravencoint is bányászni.

Az apa a CNBC-nek elmondta, hogy

A TESTVÉREK 100 SZÁZALÉKBAN MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOKAT HASZNÁLNAK A BÁNYÁSZATHOZ.

Ez azért fontos tényező, mert a tevékenységnek jelentős energiaigénye van, ami komoly környezetkárosító hatással bír.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Karolina Grabowska fotója a Pexels oldaláról

TOP 5