Skip to main content

litecoin álhír kriptovaluta 

Alapos felfordulás volt hétfőn az egyik ismert kriptovaluta, a litecoin piacán. Megjelent ugyanis egy hír, amely szerint az USA legnagyobb áruházlánca partnerséget kötött a digitális pénz mögött álló alapítvánnyal.

Aztán kiderült, hogy az egész sztori álhír, a token árfolyama pedig beszakadt.

hirdetés

Hatalmas lelkesedést váltott ki hétfőn, szeptember 13-án, amikor a GlobeNewswire nevű hírszolgáltató weboldal lehozta, hogy az USA legnagyobb áruházláncának számító Walmart partnerséget kötött a litecoin nevű kriptovaluta mögött álló alapítvánnyal (Litecoin Foundation), vagyis a Walmart elfogad majd litecoint a vásárlóitól.

A hírre a litecoin árfolyama hirtelen 20 százalékot emelkedett – írja a CNBC.

AZTÁN GYORSAN BEÜTÖTT A KIÁBRÁNDÍTÓ VALÓSÁG, ÉS KIDERÜLT, HOGY A WEBOLDALON MEGJELENT INFORMÁCIÓ VALÓTLAN, A HÍR NEM IGAZ.

Ezt a Walmart szóvivője, Randy Hargrove jelentette ki egy sajtótájékoztatón, leszögezve, hogy nincs ilyen megállapodás. Hozzáette, felveszik a kapcsolatot a híroldallal, hogy tisztázzák, hogy jelenhetett meg a téves információ.

AZ EREDETI HÍR AZONBAN GYORSAN TERJEDT, ÉS A LEGNAGYOBB ÜZLETI ÉS PIACI HÍROLDALAK HOZTÁK CÍMLAPON A WALMART-LITECOIN MEGÁLLAPODÁST.

A Walmart részvénye egyébként csak mérsékelten reagált az álhírre.

litecoin álhír kriptovaluta 

A litecoin árfolyamának hirtelen kiugrása, majd visszaesése - FORRÁS: INVESTING.COM

Amikor aztán világossá vált, hogy szó sincs megállapodásról, a litecoin árfolyama visszaesett az álhír megjelenése előtti szintre. Közép-európai idő szerint kedd délelőtt a litecoin 3 százalék fölötti pluszban állt a dollárral szemben.

A történet érdekessége, hogy

MIUTÁN A LEGNAGYOBB ONLINE HÍROLDALAK (MINT A REUTERS) IS LEHOZTÁK A MEGÁLLAPODÁSRÓL SZÓLÓ EREDETI HÍRT, A LITECOIN KÖZÖSSÉGI MÉDIA CSAPATÁNAK EGYIK TAGJA, GYORSAN KI IS POSZTOLTA AZT A TWITTERRE.

A posztot persze nem sokkal később törölték, és a Litecoin Foundation maga is kiadott egy közleményt azzal kapcsolatban, hogy a hír nem igaz, a poszt pedig egyszerű emberi hiba eredménye volt, mivel a közösségimédia-csapat tagja megbízott a hírforrások hitelességében.

A GLOBENEWSWIRE KÖZBEN VIZSGÁLATOT INDÍTOTT AZZAL KAPCSOLATBAN, HOGY JELENHETETT MEG AZ ÁLHÍR AZ OLDALUKON.

A lap szerkesztősége jelezte, nem kizárt, hogy egy csaló felhasználói fiókról töltötték fel a cikket, vagyis együttműködnek az illetékes hatóságokkal, hogy kivizsgálják az esetleges bűncselekmény lehetőségét.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Roger Brown fotója a Pexels oldaláról

TOP 5