Skip to main content

legboldogabb emberek Magyarország 

Egytől tízig terjedő skálán futó boldogságtesztet indított néhány hete a Pénzcentrum. A portál arra volt kíváncsi, hogyan érzik magukat általánosságban a magyar emberek, illetve hogy leginkább mi befolyásolja a boldogságukat.

Az ismertetett eredmények alapján a legelső kérdésre, miszerint mennyire boldog a válaszadó, a szavazásban részt vevők majdnem negyede értékelte 8-asra saját általános boldogságszintjét, míg 15,3 százalékuk 7-es, 12,1 százalékuk pedig 9-es osztályzatot adott.

hirdetés

A portál megjegyzi, hogy a később válaszolók által adott értékelés ugyan árnyalja a képet, de ugyanakkor megállapítható: 

A TESZTET KITÖLTŐK FELE, MINTEGY 56,8 SZÁZALÉK ÉRTÉKELTE 7-ESRE VAGY ANNÁL IS MAGASABBRA SAJÁT BOLDOGSÁGÁT. 

Foglalkozásokra lebontva a vállalkozók és a kismamák érzik a leginkább teljesnek az életüket, legkevésbé pedig a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a közmunkások.

A házasok is nagyobb eséllyel érzik teljesnek az életüket az egyedülállókkal szemben, illetve az is kiderült a portál cikkéből, hogy minél több gyermeke van valakinek, annál nagyobb valószínűséggel jelölte be a magasabb értékeket a fenti kérdés válaszlehetőségei közül. 

Pénzcentrum egyik térképe szerint Veszprém a legboldogabb megye, amelyet Pest és Vas követ. Budapest ezen összesítés szerint csak a hetedik helyen áll, a 10-es skálán átlagosan 6,33 pontot adtak boldogságuknak a fővárosiak, ugyanannyit, mint a Szabolcsban és a Hajdú-Bihar megyében élők

A legboldogtalanabbak a Heves megyei válaszadók lettek.

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Andrea Piacquadio fotója a Pexels oldaláról

TOP 5