Skip to main content

Olaszország Firenze harangozás bírság zajvédelem 

Az olasz környezetvédelmi hatóság kétezer euró megfizetésére kötelezte azt a firenzei papot, aki álláspontja szerint feleslegesen, túl sokat harangozott Firenzében, adta hírül The Local.

A Santa Maria a Coverciano templom papja, Don Leonardo Guerri, nincs jobb szó rá, egyszerűen rajong a harangszóért. Olyannyira, hogy naponta legalább 200 alkalommal kongatta meg a harangot.

hirdetés

A környéken élő több száz család azonban nem osztozott az örömében, így végül eljárást indítottak ellene a zajvédelmi, azaz a helyi környezetvédelmi hatóság előtt. Kérelmezték a zajhatás megszüntetését, egyben bírság kiszabását is. 

Beadványukban azt kifogásolták, hogy az eljárás alá vont személy reggel nyolc és este kilenc óra között minden órában hosszasan harangozott, lehetetlenné téve ezzel a munkavégzést és a pihenést. 

Az ügyben a hatóságnak nem volt egyszerű döntést hoznia, az eljárást négy évig tartó viszálykodás előzte meg, megmérgezve ezzel a viszonyt a helyi közösség és a pap között.

Végül azonban pont került az ügy végére.

A papnak 2000 euró bírságot kellett fizetnie, egyben korlátozták a harangozást is. Don Leonardo ezentúl csak akkor idézhet elő a zajhatást, ha misére hívja a helyieket. 

Olaszországban nem ez az első eset, mely mosolyt csalt a helyi híreket olvasó külföldiek arcára.

Egy olasz bíróság nemrég arra kötelezte a szomszédot, hogy éjszaka nem végezheti el a dolgát, mert a zajhatástól a sérelmet szenvedett fél nem tud aludni, pihenni, így sérülnek az emberi jogai. Ez a pereskedés (csupán) 19 évig tartott...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pixabay

TOP 5