Skip to main content
befektetés stratégia online tőzsde

Mindössze ezt az egy dolgot tartsa szem előtt, amikor befektetési döntést hoz. Több tucat befektetési stratégia létezik, melyet egyéni befektetőként használhat.

Mindössze ezt az egy dolgot tartsa szem előtt, amikor befektetési döntést hoz.

Több tucat befektetési stratégia létezik, amelyet egyéni befektetőként használhat. Befektethet növekedési részvényekbe, osztalékrészvényekbe vagy indexalapokba. Diverzifikálhat kriptovalutákkal. Használhat opciókat vagy ingatlanjelzálog-kölcsönt a tőkeáttétel növeléséhez.

De van egy átfogó befektetési stratégia, amely rendkívül jól működik az egyéni befektetők számára: a hosszú távú szemlélet. A legtöbb befektető számára fantasztikus eredményeket hoz, ha azt vizsgálva hoz befektetési döntést, hogy hogyan fog kinézni a befektetés 5, 10 vagy 20 év múlva. Ebben a cikkben megismerheti a hosszú távon való gondolkodás előnyeit, vagy ismerje az online tőzsde oldalak előnyeit.

Lesz ideje arra, hogy igaza legyen

Nagyon nehéz megjósolni, hogy egy részvény árfolyama hol lesz egy év múlva. Elképzelheti, hogy több tucat profi Wall Street-i elemző követi az egyes vállalatokat, és ad előrejelzéseket arról, hogy hol lesz a részvények árfolyama egy év múlva. Azonban két rendkívül intelligens szakember drasztikusan eltérő választ adhat arra vonatkozóan, hogy szerintük hol lesz a részvényárfolyam egy év múlva - és gyakran mindketten tévednek.

A részvényárfolyamot gyakran a menedzsmenten kívül eső tényezők befolyásolják, és előfordulhat, hogy az árfolyam nem tükrözi a vállalat működését. Ha például globális világjárvány tör ki, az egész tőzsde gyengülhet.

Hosszú távon azonban kezdenek kiemelkedni a nyertesek. Egy jó cég részvényei jobban teljesítenek, mint társaik. Az ilyen cégekbe való befektetés meg fog térülni, bár ez eltarthat egy ideig.

Történelmi távlatban az Egyesült Államok részvénypiaca nagyon erős hozamokat hozott, de a vártnál jóval alacsonyabb hozamok is előfordultak. Előfordult, hogy jobban járhatott volna, ha alternatív eszközökbe, például pénzpiaci számlákba vagy kötvényekbe fektet be a piac bizonyos szakaszaiban. Minél tovább tartja azonban a befektetését, annál valószínűbb, hogy az Egyesült Államok részvényei felülmúlják a többi eszközosztályt.

Minél tovább tartja a befektetését, annál valószínűbb, hogy pozitív reálhozamot generál, és felülmúlja a kötvényeket. A hosszú távú horizont több időt ad arra, hogy igaza legyen, még akkor is, ha rövid távon téved.

Eszközöljön nagyobb befektetéseket

A hosszú távú befektetési stratégia használatával nagyobb befektetéseket is eszközölhet azokba a vállalatokba, amelyek osztják az Ön hosszú távú elképzeléseit. Egy vállalat jelentős mértékben fektethet be a kutatásba és fejlesztésbe, valamint üzleti tevékenységének bővítésébe, és sok éven át égethet pénzt, mielőtt erőfeszítései megtérülnek, és jelentős bevételekre tesz szert.

Az Amazon (AMZN -1,89%) príma példája (100%-os szójáték) egy olyan vállalatnak, amely hosszú távú befektetéseket eszközöl, amelyek rövid távon negatívan befolyásolják működési bevételét. De az általa eszközölt befektetések rendkívül jól térültek meg, megerősítették domináns pozícióját az online kiskereskedelemben azáltal, hogy telerakták az országot raktárközpontokkal, miközben piacvezető számítási felhőplatformot és az Egyesült Államok harmadik legnagyobb digitális hirdetési üzletágát építették. Ezek jelentős befektetéseket igényeltek hosszú időhorizonttal – az Amazon mindössze az elmúlt néhány évben termelt jelentős működési nyereséget.

Ha biztos abban, hogy a vezetőség képes nagy befektetéseket végrehajtani, a veszteségeket pedig csökkenteni, ha azok kudarcot vallanak – akárcsak a Fire Phone tett –, akkor a nagy hosszútávú potenciállal könnyedén ellenállhat a növekedési részvények rövid távú hullámvölgyeinek.

Csökkentse adóterhét

A hosszú távú kilátások fenntartása lehetővé teszi az adóterhek alacsonyan tartását is. Ha és amikor el kell adnia egy részvényt – mivel az már nem felel meg a eredeti tézisnek, egyensúlyba kell kerülnie, vagy fel kell számolnia a részesedéseket –, akkor valószínűleg képes less ezt hosszú távú tőkenyereséggel megtenni. A hosszú távú tőkenyereség kedvező kulccsal adózik, általában 15%-ot a legtöbb ember számára, szemben a rövid távú nyereséggel, amely az Ön határadókulcsával adózik.

Emellett az adókat is hatékonyabban tervezheti meg. A tőkenyereséget a legmegfelelőbb időpontban veheti igénybe, kitöltve a 0%-os adósávot. Előfordulhat, hogy tőkeveszteséget gyűjthet be, és ellensúlyozhatja nyereségét. Sok olyan adóstratégia létezik, amelyeket kihasználhat, ha fenntart egy hosszú távú kilátást.

Az adóterhek alacsonyan tartása biztosítja, hogy a befektetett tőkéjének nagyobb része maradjon meg ahelyett, hogy évente nagy összeget fizetne az adóhivatalnak. Minél több tőkét tud befektetni, idővel annál nagyobb lesz a portfóliója, mert nem csak az adókon spórol minden évben, de ezek az összegek hozzáadódnak az egyéb befektetéseihez.

Ha fenntartja a hosszú távú kilátásokat, türelmesebb lesz azokkal a befektetésekkal kapcsolatban, amelyekről úgy gondolja, hogy végül jobban teljesítenek. Végső soron ez a legjobb módja annak, hogy varázslatos módon gyarapítsa a pénzét.

A képek forrása: https://tradingplatforms.com/hu/

Sajtóközlemény - Hirdetés (X)

TOP 5