Skip to main content
randevú anyagi probléma

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Lehet, hogy a szerelem önmagában nem kerül pénzbe, azonban a randevúzás már igen

Ezt pedig az amerikai fiatalok egyre égetőbben érzik.

hirdetés

Olyannyira, hogy egy friss kutatás szerint az Y és Z generáció tagjai ma már alig engedhetik meg maguknak, hogy randevúra menjenek.

A felmérés szerint az amerikai Y és Z generáció tagjai, vagyis 18 és 41 év közti nemzedékek, egyre kevésbé engedhetik meg maguknak a randevúzást. A LendingTree hitelpiaci elemzőcég szeptemberi kutatása szerint

AZ Y GENERÁCIÓ (26 ÉS 41 ÉV KÖZÖTTIEK) 22 SZÁZALÉKA, MÍG A Z GENERÁCIÓ (18 ÉS 25 ÉV KÖZÖTTIEK) 19 SZÁZALÉKA ADÓSODOTT MÁR EL A RANDEVÚZÁSRA KÖLTÖTT ÖSSZEGEK MIATT

– írja a CNBC.

A felmérésben szereplők átlagosan 91 dollárt (kb. 40 ezer forint) költenek egy esti randevúra. A női válaszadók esetében ez 81, míg a férfi válaszadók esetében 104 dollár.

Matt Schulz, a LendingTree elemzője hangsúlyozta, a probléma az, hogy a randevúzás minden egyes eleme jelentősen megdrágult. A kutatók ide értették az új ruhákat, a virágokat, a fuvarmegosztást, a vacsora költségeit, a koncerteket vagy a kávé árát.

Schulz elmondta, hogy ha ezeket külön-külön vizsgáljuk, akkor ezek az áremelkedések egyenként nem tűnnek drámainak. Összesítve azonban már igen súlyos anyagi megterhelést jelentenek a fiatalok számára.

Fontos azonban, hogy

A KUTATÁSBAN SZEREPLŐ VÁLASZADÓK MINTEGY 85 SZÁZALÉKA NYILATKOZTA, HOGY NEM ÉREZNÉ MEGBÁNTVA MAGÁT, HA A PARTNERE EGY ALACSONY KÖLTSÉGVETÉSŰ RANDEVÚRA VINNÉ.

Vagyis úgy tűnik, hogy továbbra sem az elköltött összegek határozzák meg egy randevú sikerét.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Miért élnek csak rizsen és babon a fiatalok? Új mozgalom indult Amerikában...

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Anastasiya Babienko képe a Pixabay -en.

TOP 5