Skip to main content
börtönbüntetés LIoyd Griffiths filctoll

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

LIoyd Griffithsnél 2 db vékony filctollat találtak az intézkedő rendőrök, börtönbe kellett vonulnia, adott erről hírt a LADbible.

A történet azonban nem itt kezdődik

A férfit 3 évvel ezelőtt károkozás miatt ítélte el a bíróság, ugyanis több üzlethelyiséget összefirkált filctollakkal, mellyel jelentős kárt okozott.

hirdetés

A bíróság arra is kitért az ítéletben, hogy a férfi öt évig nem tarthat magánál filctollat vagy más, károkozáshoz használható eszközt, megelőzve ezzel az újabb problémákat, illetve azt is, hogy letöltendő börtönbüntetésre ítéljék.

Griffithshez eredetileg nem a filctoll jogtalan birtoklása miatt hívták ki a rendőrséget októbert 10-én, hanem amiatt, mert sértő megjegyzéseket tett egy nőre a helyi McDonald’s étteremben.

A férfi a Peterboroughi Bíróságon azzal védekezett, hogy a filctollakat nem károkozásra használta volna, csupán egy barátjától kapta azokat. Ez azonban nem hatotta meg az ügyben eljáró bíróságot, így védül a vádlottat 18 hét börtönbüntetésre ítélték.

A helyi rendőrfőnök szerint az ítélet példaértékű, hisz, ahogy elmondta, senki sem vonhatja ki magát a bíróság határozata alól, köteles azt betartani.

Griffithsnél egyébként kis mennyiségű kábítószert is találtak az intézkedő rendőrök...

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Hangos szellentésért 500 eurós bírságot kapott egy osztrák férfi

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: pexels 

TOP 5