Skip to main content
ütközésérzékelő funkció iPhone 14-széria

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Egy ittas új-zélandi férfi éjjel egy fának hajtott, az iPhone telefonja automatikusan kihívta a rendőröket, írta meg a történetet nemrég a Stuff.

A sofőr egyáltalán nem örült az értesítésnek és a hatóság kiérkezésének.

hirdetés

Ütközésérzékelő funkció

A tavaly szeptemberben debütált iPhone 14-széria már ütközésérzékelő funkcióval lett ellátva, azaz, ha a tulajdonos nem reagál a baleset után megjelenő, a képernyőn felvillanó felhívásokra, a készülék automatikusan értesíti a segélyhívót, az pedig ha kell, a mentőket vagy az illetékes rendőrséget.

A perbeli esetben a segélyhívó rögzítette a hívást, ezt már érzékelte a sofőr, és belekezdve a beszélgetésbe, megpróbálta úgy beállítani a történteket, hogy nincs különösebb probléma, így felesleges kiküldeni a hatóságot.

A diszpécser azonban érzékelte, hogy a férfi ittas, így kiküldte a járőrt, a sofőr pedig lebukott. Ellenállt a rendőri intézkedésnek is, ezért a rendőrök letartóztatták.

A férfi büntetőjogi felelősségre vonására rövidesen sor kerül, közölte a hatóság.

A gyártó szerint, bár előfordultak már téves riasztások, így pl. síelés esetén a heves mozdulatokat követően vagy a vidámparkban hullámvasutazás közben, az új funkció mégis hasznos, így nem javasolják a kikapcsolását.

Arról nem szóltak a hírek, hogy az eljárás alá vont férfi telefonján továbbra is elérhető-e az ütközésérzékelő funkció.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Ittasan biciklizett a vak férfi, megbírságolták

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Photo by Scott Rodgerson on Unsplash 

TOP 5