Skip to main content
bankszámla brit nő jogosultság halott

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Adminisztratív hiba miatt elhunyt férje helyett egy idős brit nőt nyilvánított a bank halottá, így a 91 éves nő egyáltalán nem fért hozzá a pénzéhez, írt erről a The Guardian

Zárolták a számláját

Tavaly novemberben az inkognitóját megőrző hölgy bejelentette a bankjának, hogy a férje meghalt, így töröljék mint számlatulajdonost, helyette pedig a lányát jelölte meg mint olyan személyt, aki jogosult a továbbiakban mellette vagy helyette a számla felett rendelkezni.

hirdetés

A Barclays alkalmazottja azonban hibázott és a férj helyett az idős nő nevét törölte a nyilvántartásból. Mint utóbb kiderült, e ballépés számos nem várt következménnyel járt.

A halál ténybeli rögzítésére tekintettel a hitelintézet az illletékes hivatalnak visszautalta a nyugdíjat, a korábban adott megbízásokat pedig, kinek utaljon havonta a bank, - pl. az áramszolgáltatónak -, megszüntették.

Az idős nő csak akkor fedezte fel, mi történt, mikor a karácsonyi ünnepekről hazatérve azt vette észre, hogy kikapcsolták nála az áramot és a telefont, illetve megtalálta a fizetési felszólításokat is.

Közölték vele, hogy halott

Mikor a hölgy érdeklődött a bankban, mi történhetett, két alkalommal is közölték vele, hogy elhalálozott.

Elmélyítette a kialakult helyzetet az is, hogy a Barclays nem volt hajlandó a lányával sem egyezetetni, mivel a „bekövetkezett haláleset“ miatt megszűnt az édesanya által korábban adott meghatalmazás is.

Végül a bank orvosolta a problémát, és elnézést kért a 91 éves asszonytól, aki egyébként már 65 éve a Barclays ügyfele.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Mivel az országban már alig használnak készpénzt, megszűnt a bankrablás is

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Fotó: Georg: pexels

TOP 5