Skip to main content
humanoid robot sajtótájékoztató

A kép csak illusztráció (Forrás: Pixabay)

Emlékezetes eseményre került sor nemrég Genfben. Robotok tartottak sajtótájékoztatót, írja az Index. 

A sajtótájékoztatóra az ENSZ Nemzetközi Távközlési Uniójának rendezvényén került sor, melyen több híres robot is megjelent, így például Sophia, az ENSZ fejlesztési programjának első robotinnovációs nagykövete, vagy pl. Grace, a világ legfejlettebbnek vélt egészségügyi humanoidja, de Desdemona is, ami rocksztárként vált híressé.

hirdetés

A cél a fenntarthatóság segítése

A rendezvény azt célozta meg, hogy az emberiség megismerje, a humanoidok hogyan segítik az ENSZ fenntartható fejlődéssel kapcsolatban megvalósítandó terveit, munkáját.

Az esemény azonban nem csak azért lesz emlékezetes, mert robotok szerepeltek a sajtótájékoztatón, hanem azért is, amit az egyikük mondott.

Eszerint, mivel a robotokat nem befolyásolják az érzelmek, jobb vezetők lennének, mint az emberek, nyilatkozta az egyik „gép“.

A rendezvényen számos kérdés hangzott el, többek közt az is, szükséges lesz-e a jelenlegihez képest egy jóval szigorúbb szabályozás a robotizációval kapcsolatban. A kérdésre adott válaszok vegyesek voltak – írja a Reuters.

Elhangzott egy olyan kérdés is, lázadnának-e a gépek az ember ellen, mire Ameca azt válaszolta, hogy nem tudja értelmezni a kérdést, hisz mindig kedves hozzá az alkotója, így nincs is oka az ellenszegülésre.

Érdekes válasz érkezett Grace-től is, aki azt nyilatkozta, hogy segíteni szeretné az embereket a gyógyításban, a gondozásban, mindezt persze úgy, hogy emiatt ne veszítsék el a munkavállalók a munkájukat.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Először kapott állampolgárságot egy robot

Forrás - A nyitókép csak illusztráció, forrás: Willi-van-de-Winkel képe a Pixabay -en. 

TOP 5