Skip to main content

Négy éve kezdték, ma már 160 milliós hirdetési bevétellel büszkélkedhetnek.

A NoSalty sikertörténetéről írt a hazai Forbes. A csaknem 43 ezer recepttel és átlagosan napi 120 ezer egyedi látogatóval működő NoSalty mára piacvezető receptoldallá, majd gasztromagazinná nőtte ki magát. Tavaly indították el a webshopjukat is. A projekt a volt Habostortás Streitmann Norbert magán-hobbijaként indult, ám az évek alatt üzletileg is igéretes vállalkozás vált belőle. A NoSalty-ről bővebbenebben a cikkünkben olvashat.

hirdetés

2008 májusában indult az oldaluk, és 2011-től váltak igazán médiapiac-szereplővé válni, amikor megállapodást kötöttek az Adaptive Media sales house-szal. Főként ennek köszönhetően ugrott meg a hirdetési bevételük, de ma már önállóan értékesítik a hirdetési felületeiket. Az innen származó bevételeik 2012-ről 2013-ra 117 millióval nőttek, végül 160 millión álltak meg. Zalai Ágnes, a NoSalty vezérigazgatója azt mondta a Médiapiacnak, hogy a sikerüket annak köszönhetik, hogy nőiesebb és idősebb lett a hazai internet közönsége, illetve a receptírás az önkifejezés egyik formája lett.

Érdekesség, hogy a közönségsikert egyelőre nem sikerült jövedelmező üzletté fordítaniuk. Jelenleg az oldalhoz köthető - részvénytársaság formában működő - két cégük mindegyike veszteséges. Igaz, a webshopos cég csak tavaly alakult, a fő cég, a NoSalty Zrt. vesztesége pedig a 2012-es 49 millióról 13 millióra apadt tavaly - derül ki az e-beszámoló.hu oldalról. Ennek a cégnek három tulajdonosa van az Opten céginformációs rendszere szerint: a fő részvényes Streitmann Norbert és S. Pápa Petra, kisebbségi részvényes Zalai Ágnes, a cég vezérigazgatója. "Szeretném, ha az idei év már legalább nullás lenne, a jövő évre pedig mindenképpen nyereséget várok" - mondta idén júliusban Zalai Ágnes egy interjúban.

Via Forbes/Médiapiac/hvg.hu

Forrás

Kép

TOP 5