Skip to main content

 

A szlovén Primoz Bozic autodidakta módon képezte magát, hogy először pókertanácsadóként, majd online hatékonyságnövelő kurzusokkal szakítson nagyot.

A szlovén Primoz Bozic egyetemi évei alatt programozóként dolgozott, amivel 7 dollárt tett zsebre óránként. Ez akkoriban körülbelül 1300 forintnak felelt meg. Mindemellett falta a hatékonyságnöveléssel kapcsolatos és a „hogyan legyek gazdag” típusú könyveket. Majd feliratkozott az „earn 1K” (keress ezer dollárt) elnevezésű online kurzusra – írja a Business Insider.

A könyvekből és a tanfolyamon tanultakat hamar sikerült hasznosítania, és idővel azt vette észre, hogy sokkal jobban teljesít munkatársainál. „Egyszerre megváltoztak a dolgok, és már nem az voltam, aki majdnem kibukott a középiskolából, mert csak húztam-halasztottam a dolgokat, hanem azzá váltam, aki elintéz mindent, és a kollégák állandóan a segítségéért folyamodnak” – mondta Bozic.

Jó volt a munkájában, de úgy érezte, hogy csapdába került: „Jól alakultak a dolgok, de úgy éreztem egyre távolabb kerülök korábbi álmaimtól, hogy körülutazzam a világot, hogy új emberekkel találkozzak”. Bozic ezért új vizekre evezett: korábban tapasztalatot szerzett online pókerezésben, ezért írt egy blogposztot arról, hogyan válhatnak hatékonyabb játékossá a zsugások. A terjedelmes cikk olyan sikeressé vált, hogy 7 nyelve is lefordították, így Bozic a terület szakértőjévé avanzsált, majd a programozást otthagyva 50 dollár per óráért tanácsokat kezdett adni pókerjátékosoknak.

„Úgy éreztem, hogy rengeteg pénzt keresek, de mivel egyre többen kértek tanácsot, úgy gondoltam szépen lassan elkezdem emelni az árakat, mit veszthetek." A kliensek továbbra sem maradtak el, még akkor sem amikor Bozic már 125 dollárt kért egy óráért. Sőt, egy hónap alatt megduplázódott a forgalma, három hónap múlva pedig megnégyszereződött. Ekkor részt vett még egy online kurzuson, majd 2013 decemberében elindította sajátját, a Skyrocket Your Prodictivityt.

A pókertanácsadás kicsit háttérbe szorult, miután 2014 tavaszán minden energiáját online kurzusára fordította, ahol időbeosztásra és a hatékony munkavégzésre oktatja a vállalakozókat. Jelenleg 10 pókerjátékosnak ad tanácsokat és 150-en iratkoztak fel kurzusaira, amivel 400 dollárra ugrott az órabére. „A legjobb dolog az online bizniszben, hogy bárhonnan végezheti munkáját az ember, egy kávézóból, a repülőn, vagy akár egy egzotikus tengerpartról is” – mondja Bozic.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép

TOP 5