Skip to main content
Kókuszdió Iskola Kambodzsa

Kambodzsában szinte kizárólag hulladékból épült egy iskola, ezzel is oktatva a diákokat az újrahasznosítás fontosságára, írja az Arab News

A Kókuszdió Iskola

A helyiek szerint csak „szemetes embernek“ hívott Ouk Vanday, - aki egykor a szállodaiparban menedzserként dolgozott -, 2017-ben egy nemzeti parkban hívta életre a speciális oktatást nyújtó intézményt.

hirdetés

A Kókuszdió Iskola, mely honlappal is rendelkezik, adományokból épült és épül ma is, hisz mára már könyvtárral, munkalaborral, kávézóval, turisztikai részleggel bővült a létesítmény.

A tandíj is hulladékból áll, a diákoknak meg kell tisztítaniuk a lakóövezetüket, és így, ebből „fizetik“ a tandíjat, hisz a specifikus oktatás a közoktatással ellentétben csak tandíj ellenében érhető el.

Az iskola matematikára, informatikára és nyelvekre tanítja a tanulókat, akik 7 és 16 év közötti diákok. Képzésüket 2 tanár látja el.

Az ázsiai országban évente 4.09 millió tonna szemét keletkezik, melynek 62.9 százalékát gyűjtik be és kezelik, 30 százalék azonban illegálisan kerül a környezetbe, főleg a folyókba, ami komoly probléma.

E problémán igyekszik enyhíteni a szemetes ember, miközben az újrahasznosításra (is) oktatja a tanulókat. Minderről videó is elérhető alább.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja Facebook oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Miért tisztítja minden diák a tanáraival együtt az iskolai toaletteket?

Ilyen tanárokra lenne szükség Magyarországon is?

Forrás - A nyitókép forrása: Kókuszdió Iskola

TOP 5