Skip to main content

 

Még le sem járt a Star Wars-os löncshús szavatossága, máris itt van a veszély, hogy újabb felesleges kacatokat veszünk. 2015-ben több olyan termék robbant be a hétköznapokba, amelyek megvásárlását csak a legbátrabbaknak ajánljuk.

A Marketwatch összeszedte, hogy mire felesleges pénzt kidobni 2016-ban.

hirdetés

Légdeszka

Kezdjük ott, hogy ma még nem is lehet igazi légdeszkát kapni. A kereskedelmi forgalomban lévő Hoverboardok sem repülnek. Az elektromos deszkák mégis népszerűek lettek idén. A eltérő minőségű eszközök több esetben halált is okoztak. Az olcsóbb verziók akkumulátorai kigyulladhatnak.
Ha mindenképpen akarunk légdeszkát, akkor is érdemes várnunk még néhány évet, amíg ki nem forr ez a technológia, és nem lesz legalább egy-két megbízható gyártó.

Okosóra

Amilyen nagy várakozás előzte meg őket, annyira nem tudni még, hogy mire lesznek jók az okosórák. Egyrészt ugye nagyon drágák, néhány ritka helyzettől eltekintve viszont alig lehet használni őket. Valószínűleg nem 2016 lesz az az év, amikor rájövünk, hogy mit lehet kezdeni egy minitelefonnal a karunkon.

Mire jó, de komolyan?, Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Virtuális sisak

Azon kívül, hogy a ráhozhatjuk a nagyira a frászt egy virtuális hullámvasutazással, nem sok mindent tudunk kezdeni egy virtuális sisakkal sem. Bármit is veszünk jövőre, valószínűleg ki is dobhatjuk néhány hónap múlva, amikor a nagyobb felbontású, nagyobb tudású és ezzel használhatóbb eszközök megjelennek. Tartalmak is csak akkor jelenhetnek meg, ha tökéletesítik ezeket az eszközöket.

A kiforrott eszközökre még várni kell, Forrás: AFP/Jonathan Leibson

Szelfibot

Már a világ múzeumainak nagy részéből kitiltották őket, ideje mindenkinek elfelejteni a szelfibotokat. A legjobb természetesen az lenne, ha magát a szelfit is elfelejtené mindenki, és több ilyen narcisztikus önarckép nem kerülne fel az internetre. 

Bármilyen sportfelszerelés

Az év elején különösen ne vegyünk semmilyen sportfelszerelést. Az újévi fogadalmakat az emberek többsége úgysem tartja be, nem fognak többet sportolni vagy egészségesebben élni. Legalább ne dobjanak ki pénzt feleslegesen. Elsőnek érdemes csak alkalmi jegyet váltani a konditermekbe is. Ha valóban sok időt tölt ott, akkor gondolkozzon el újra a vásárláson. 

Okos ásványvizes flakon

A dolgok internetének növekedése megállíthatatlan. De mire jó, ha már az ásványvizes flakon is szól, hogy túl keveset ittunk. 60 dollárt spórolhatunk, ha magunktól is iszunk néha egy-két pohár vizet.

Sportóra

A kettővel ezelőtti, sportfelszerelésekre érvényes kijelentések itt is megállják a helyüket. Plusz igazából nincs szükség ilyen eszközökre az edzéshez. Az okostelefonokra letölthető alkalmazások a sportórák több funkcióját is helyettesíthetik, és ezekből ingyeneset is találunk a webáruházakban. 

Óriási tablet

2015-ben az Apple egyik újdonsága az iPad Pro volt. Az óriási kijelzőjű tablet pokolian erős, de kevés embernek nyújt igazán alternatívát egy laptoppal vagy számítógéppel szemben. Mi is megírtuk, hogy a tablet-laptop hibrideké lehet a jövő, de az igazán kiforrott eszközökre még várni kell. Ne 2016-ban cseréljük le a laptopunkat és tabletünket egy hibrid eszközre.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Nyitókép: Bored Panda

TOP 5