Skip to main content

IKEA használt bútor visszavásárlás újrahasznosítás

Az Egyesült Királyság legnagyobb bútorkereskedője új kezdeményezéssel jelentkezett: visszavásárolja ügyfeleitől a mégsem kívánt bútorait. Az IKEA ezt a környezetre gyakorolt káros hatások csökkentése érdekében teszi. A részletekről a The Guardian számolt be.

A cég ígéretet tett arra, hogy átáll a körkörös fogyasztási modellre, amely alapján az általa forgalmazott termékek újrahasznosíthatóak, és újrafeldolgozhatóak lesznek (így ezek végül nem a szeméttelepen végzik).

hirdetés

A korábban az áruházláncnál vásárolt tálalókat, könyvespolcokat, polcokat, kisasztalokat, étkezőasztalokat, irodai fiókokat, íróasztalokat, és székeket, azaz

MINDENFÉLE BÚTORAIT VISSZA LEHET VINNI, AMENNYIBEN EZT AZ IGÉNYT A VÁSÁRLÓ AZ ÜZLET WEBOLDALÁN ELŐZETESEN BEJELENTETTE.

Az újrahasznosított termékeket összeszerelve készen értékesítik.

A termékeket visszahozó vásárlók ezek összértékének 50 százalékáig visszatérítési kártyát kapnak, amit ezekben az üzletekben költhetnek el. A használt bútorokat ezután az IKEA áruházak speciális területein és a Gumtree online piactéren keresztül értékesítik.

Hege Sæbjørnsen, az IKEA UK & Ireland fenntarthatósági menedzsere elmondta, hogy

AZ ÚJRAHASZNOSÍTÁS ÖTLETE VÁSÁRLÓKTÓL ÉRKEZETT,

és tapasztalván, hogy a használt termékek piaca egyre népszerűbbé válik, a cég jogosnak ítélte az igényt, és elkezdte ezt a gyakorlatba is átültetni.

Támogatjuk az egészséges, fenntartható életmódot, együtt dolgozva elindultunk a lineáris modelltől az újrahasznosítás irányába"

- fogalmazott a vállalat képvisleője.

Magyarországon már közel egy éve elérhető a szolgáltatás

Az IKEA - ahogy cikkünk megjelenése után a vállalat arra felhívta a figyelmet - a használt bútorok visszavásárlására vonatkozó szolgáltatását már tavaly bevezette Magyarországon. A lehetőség - írják akkori sajtóközleményükben - mindenki számára nyitott, hogy visszavigye használt, de biztonságos és jó állapotban lévő IKEA bútorait.

A vállalat arról ad tájékoztatást, hogy a

SZOLGÁLTATÁS IDÉN MÁJUS 10-E UTÁN ÚJRA ELÉRHETŐVÉ VÁLIK ÁRUHÁZAIKBAN.

A kezdeményezést a vállalat  Ausztráliában, Portugáliában és Skóciában működő üzleteiben is tesztelték, sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ősszel a vásárlók egy hónap alatt 10.000 terméket vittek vissza.

A használt bútorok egyébként üzleitleg is egyre fontosabbak, globálisan mintegy 16,6 milliárd dolláros piacot jelentenek évente.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok: 

Forrás  - A nyitókép csak illusztráció, forrás: ATBO fotója a Pexels oldaláról

TOP 5