Skip to main content
Carina Evans Flick A Pro

A kép csak illusztráció (Forrás: Unsplash)

Carina Evans megelégelte a vidéken „elhagyott“ kutyakakis zacskók látványát, és kampányt indított ellene, írja a LADbible. 

A „Flick A Pro“ kampány

A kampány célja felhívni a figyelmet azon kutyatulajdonosok számára, akik vidéken sétáltatva a kedvenceiket, összegyűjtik az ebek ürülékét egy zacskóba, majd ezen zacskókat, nem lévén kakigyűjtő szemetes, az ágakon, a kapukon és a kerítéseken hagyják.

hirdetés

A fiatal nő szerint, aki egy farmon nőtt fel, a műanyagzacskók használatára egyébként sincs szükség, hisz a végtermék „elrejthető“ a természetben.

Más a helyzet a nagyvárosban, ahol rendelkezésre állnak a kukák, illetve el sem lenne rejthető a környezetben, parkokban, zöld területeken a végtermék, hisz ez a cselekedet bírságot vonhat maga után.

A probléma persze ennél jóval összetettebb, kíváncsian várjuk azonban, mi lesz a kampány vége.

Eddig a legjobb megoldásnak olyan zacskók kifejlesztése és forgalmazása tűnt a jóléti társadalmakban, melyek maguk is lebomlók, azaz nem műanyagból készülnek.

Ezek a termékek azonban nem terjedtek el, bár kísérletek történtek e célból, melyről a tudományos csatornák is hírt adtak, hisz egy-egy nagyvárosban napi szinten tonnányi ürülék keletkezik.

Tavaly egy belga kutatás ugyanakkor arra világított rá, hogy „olyan mennyiségű a kutyák ürüléke és vizelete a természetvédelmi területeken, hogy az már károsítja a vadvilágot“.

Azaz a túl sok kutyapiszok már terheli, károsítja a környezetet.

Amennyiben tetszett a cikk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja FB oldalunkat

Kapcsolódó anyagok:

Súlyosan károsítja a környezetet a túl sok kutyapiszok

Kutyaürülék gondok - Komposztálható-e?

Forrás - A nyitókép csak illusztrció, forrás: Photo by Jenn Simpson on Unsplash 

TOP 5