Skip to main content

 

Az előrejelzés szerint vasárnap országszerte sok napsütés várható, gomolyfelhőkkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 34-39 Celsius-fok között valószínű. Estére 24 és 32 fok közé csökken a hőmérséklet. A napi középhőmérséklet vasárnap 29-30 fok körül várható.

Estére megjön a vihar

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a késő délutáni órákban Magyarországot északnyugat felől hidegfront éri el. Ezért főként az északi és a nyugati megyékben zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket heves (90 kilométer/óra körüli) szélrohamok kísérhetnek.

hirdetés

Első- és másodfokú figyelmeztetések

A heves zivatarok veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyére másodfokú, míg a fővárosra és Pest megyére, továbbá Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Nógrád, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A hidegfront útja ide kattintva követhető.

Vihar az utca egyik oldalán

Szombat délután heves zivatar volt Budapest egyes részein. Olyan éles határa volt a zivatarzónának, hogy míg egyes utcákban bokáig állt a víz, két utcával arrébb egy csepp eső sem esett. Hasonló jelenségre lehet számítani ma este is.

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

A kép csak illusztráció

TOP 5