Skip to main content

 

Bár a rendőrség egy időre betiltotta Párizsban a tüntetéseket, mégis emberek tömegei tüntettek vasárnap. A résztvevők a közelgő klímacsúcs kapcsán akarnák a nyomatékosítani a környezetvédelem iránti igényüket. Különös tekintettel a globális felmelegedés elleni lépéseket hiányolják.

A rendőrség korábban a tüntetés megszervezése miatt legalább 24 embert már elfogott, de tüntetést így se tudták megakadályozni. A mostani tüntetésre is nagy erőkkel felvonultak, könnygázt is bevetettek a tömegoszlatáshoz.

hirdetés

Több mint 150 országban több ezer különböző figyelemfelhívó eseményt szerveztek a klímacsúcsra, a csoportos meditációtól a tüntetéseken át a workshopokig. 

Körülbelül száz embert állított elő a rendőrség a tüntetésről, miután összecsapások törtek ki a rendfenntartó erők és a klímacsúcs ellen tüntető aktivisták közt.

"Kis, erőszakos csoportokról van szó", amik a prefektúra szerint gyertyákkal, pétanque-golyókkal, üvegekkel dobálták meg a rendőröket a République (Köztársaság) téren, akik könnygázzal válaszoltak. Az összecsapásokban senki nem sérült meg - írja az MTI. A békés környezetvédők egyébként kifütyülték az anarchista aktivistákat, akik érkezésüket követően azonnal kukákat kezdtek borogatni.

Az eseményekről ide kattintva tekinthető meg videó...

Amennyiben tetszett a cikkünk, illetve más hasonló híreket is szívesen olvasna, itt lájkolhatja oldalunkat!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás

Kép: Eric Gaillard / Reuters

TOP 5