Skip to main content
karácsony Meska

A kép csak illusztráció (Forrás: Freepik)

Ha kimondjuk azt, hogy »nosztalgia«, mindenkinek más jut róla az eszébe. Neked melyik békebeli stílus a kedvenced? Képekben mutatjuk! 

Számos békebeli stílus ugorhat be ugyanis, kezdve a natúr hagyományőrzéssel, folytatva a bájosan régimódi vintage vonallal, esetleg sikkes modern, sőt: még bohém retró képek is bevillanhatnak. Ami közös bennük, az az, hogy mindegyik olyan hangulatot áraszt, amely lágy húrokat képes megpengetni a szívünkben, ami plusz jóérzéssel tölt karácsonyi ajándékok bontogatása közben.

Rusztikus

A falusi karácsonyok nem éppen a pazarlásról vagy a túlzásokról szóltak. A folklór rengeteg hagyományt őriz, mely a téli ünnepekhez kapcsolódik. Ha nincs türelmünk saját kézműves alkotások létrehozásához, akkor érdemes a Meskán a minőségi és egyedi alkotások közt kalandoznunk. Kiöltözni mindenképpen illik ilyenkor: megpihennek a dolgos lányok-asszonyok, és a nyakukat méltóképpen felékesítik. 

Ezt a vidéki miliőt például horgolt díszekkel is becsempészhetjük az otthonunkba, kezdve az ajtóra akasztható, üdvözlő dekorációval, vagy akár a konyhaablakot is ékesítheti egy páratlan kézimunka.

A fára kerülhetnek szalmából vagy csuhéból font figurák: pásztorok, angyalok, vagy egy mini betlehemes formájában. Gyapjúfilcből készült, havas tetejű házikók segítségével utazhatunk gondolatban oda, ahol még igazi tél adatik.

adec 20231207 meska blog 01 

Az angyalát!

Vélhetően már láttunk olyan százévesnél is régebbi képeslapokat, melyeken pufók, piros orcájú, csillogó szemű, hiperszőke angyalok vagy gyerkőcök láthatóak, különböző készülődési fázisokban. Ezek a karácsonyfát díszítő, muzsikáló, ajándékot csomagoló vagy épp a konyhában tüsténkedő alakok egy szeretetteli, kicsit már negédesbe hajló ünneplést képviselnek. Itt aztán jöhetnek a meseszép dobozok és diótörő figurák!

Elkerülhetetlenek az ínycsiklandó szaloncukrok és habcsókok - kivéve, ha valaki diétázik: annak a jópofa másolatokkal kell beérnie :)

Az arany ragyogás a finom sütiillatokkal fokozható még tovább, amiben segítségünkre lesz egy karácsonyi illatgyertya vagy mécses.

adec 20231207 meska blog 02 

Art Deco, miért is ne?

Nagyon áll a zászló most a 20-as-30-as évek vizuális világának. A finom luxust idéző adventi koszorúnál némileg hűvösebb hangulatot áraszt egy letisztult, fémes karácsonyi girland, mely körül ölelheti az elegáns, névre szóló karácsonyi gömböket.

A népszerű swing-korszakot megidézhetjük egy Gatsby-stílusú gyöngysorral, melyet magunkra kaphatunk akár az évvégi céges bulira is. A hatás csak fokozható egy prémium textilbőr masnis hajpánttal, uraknak pedig egy fess csokornyakkendő viselése ildomos ilyentájt.

adec 20231207 meska blog 03 

Retró, még szép..!

A családi fotóalbumokat nézegetve rájöhetünk, hogy bizony a csúnya pulcsiknak van történelme. Ám a vicces darabokon túl, szerencsére léteznek szép változatban is, illetve sok más stílusú karácsonyi ruházatot is megtalálunk.

A 80-as éveket leuraló csokibarna szín és a szárított gyümölcs-szeletek látványa szintén visszarepíthet jó 40 évvel. Ugyancsak a kazettás korszak köszön vissza, és szinte halljuk is végtelenítve a Last Christmast a magnókazettás karácsonyfadísz láttán.

Azokban az időkben még az ajándékkísérő kártyát is komolyan vették az emberek és a meghitt teázásra is volt idő például egy hópelyhes abrosz fölött.

Kapcsolódó cikkek:

Unod már a régi dekort? És mit szólsz az új karácsonyi trendekhez?

5 telitalálat ajándék karácsonyra (nagy)szülőknek

A nyitókép csak illusztráció, forrás: Freepik

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5