Skip to main content

A kép csak illusztráció (Forrás: Pexels)

Amikor mozgásszervi probléma kínoz valakit, azonnali segítséget szeretne. A fájdalomcsillapítók szedése és a különböző krémek használata mellett érdemes a gyógytornának is esélyt adni ilyenkor. Sokan nem tudják, de a gyógytorna mellett a gyógymasszázs is egy lehetőség lehet. A gyógymasszázs hatása a szervezetre: miben és mi ellen segíthet? 

Mit kell tudni a gyógymasszázsról?

A gyógytorna egyik kiegészítő terápiájaként lehet tekinteni a gyógymasszára. Maga a kezelés speciális fogásokból áll, melyeket orvosi előírásra végeznek. Célja az izmok fellazítása, a keringés fokozása, és a kellemetlenségek csökkentése. A gyógymasszázs alatt a szakember tudatosan adagolt, kézzel végzett fogásokat alkalmaz a bőr felszínén, melyre a test reagálni fog, és elindul az úgynevezett fizikális gyógyhatás. A gyógymasszázs hatása a szervezetre tehát pozitív lesz, így érdemes hallgatni a kezelést előíró orvosra.

A gyógymasszázs hatása a szervezetre: miben és mi ellen segíthet?

Több panasz esetében lehet hatásos ez a terápia. Legyen szó elő- vagy utókezelésről, a gyógymasszázs a szervezetre mindenképp jótékony hatással lesz. Ebben is sokat segíthet a gyógymasszázs. Érdemes vele próbálkozni többek között nyak vagy hátfájdalom során, reumás megbetegedéseknél, keringési problémáknál és huzamosabb fekvő betegségek esetében is. Abban az esetben, ha többet szeretnél tudni erről, részletesebben olvashatsz róla a fenti linken található oldalon.

Mikor nem előnyös a gyógymasszázs?

Vannak sajnálatos módon olyan helyzetek, amikor a gyógymasszázs hatása a szervezetre nem lesz előnyös, ezért nem is javasolják a kezelést. Ilyen eset lehet például egy fertőző megbetegedés, akut gyulladás, vagy lázas betegség során, valamint menstruáció alatt, daganatos betegségnél, és magas vérnyomás esetében. Fontos, hogy a kezelést előíró orvost minden panaszunkról tájékoztassuk, és majd ez alapján dönti el, hogy a gyógymasszázzsal kell próbálkozni, vagy más terápiát szükséges keresni.

A legfontosabb tudnivalók a gyógymasszázsról

Azt már elmondtuk, hogy a gyógymasszázs hatása a szervezetre pozitív lesz. Érdemes azonban még néhány lényeges dologgal tisztába lenni. Ez a terápia az egyik legrégebbi kezelési módszer. Néhány fogást majd a masszázs alatt lehet kényelmetlennek, esetleg kicsit fájdalmasnak fogunk érezni, azonban épp ez fogja jelezni azt, hogy a kezelés hatásos lesz, és a gyógyulási idő is lerövidülhet. A gyógytornával együtt sokat javíthat a fájdalmas és nehézkes mozgáson is ez a terápia.

Hol lehet gyógytornával foglalkozó szakembert találni?

A fenti linken található Gyógytornászom rendelőben több olyan gyógytornász is elérhető, akik a torna mellett gyógymasszázzsal is foglalkoznak. Itt először állapotfelméréssel kezdnek, lokalizálják a problémát, és anamnézist állítanak fel. Ezek után már megtudják majd mondani melyik kezelés lesz a legjobb a páciens számára. Már néhány alkalom után érezni lehet a gyógymasszázs hatását a szervezetre!

A nyitokép csak illusztráció, forrás: Fotó: Ryutaro Tsukata: pexels

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5