Skip to main content

Ha bármikor előkerül egy kártyapakli, garantált a szórakozás. A kártyázás kellemes időtöltést biztosít minden korosztály számára. A jó hangulat megteremtése mellett fejlesztő hatással bír, amely különösen hasznos, ha gyerekek is csatlakoznak hozzánk.  

A legkisebbeket is bevonhatjuk

A mai digitális világunkban sokszor kihívást jelent olyan szórakozási lehetőség megtalálása, amely során nem kell az okoseszközünket használnunk. A gyerekek esetében ez még nehezebb helyzeteket szül, hiszen nem egyszerű feladat leköti a lurkók figyelmét. A Gyerekfejlesztő webshop kártyajátékai tartalmas kikapcsolódást jelentenek az egész család számára. 

Nem véletlenül örvendnek olyan nagy népszerűségnek a kártyajátékok. A legtöbb utazáson, bulin, összejövetelen biztosan előkerül egy-egy pakli. Méretéből adódóan praktikus választás, hiszen nem foglal nagy helyet a táskánkban. Struktúrájának köszönhetően azonban 5-10 fő is bevonható a játékba. 

Jellemzően 6 éves kortól válik élvezhetővé a játékok többsége, viszont akadnak olyan kiadások is, melyek a legapróbbak fejlesztését szolgálják. A játszmák időbeli hossza szintén jól behatárolható. Nem kell az egész délutánt rászánnunk arra, hogy néhány menetet lejátsszunk.

Fókuszban a készségfejlesztés

A gyermekek fejlődését nagymértékben támogatja, ha bevezetjük őket a társasjátékok világába. Azontúl, hogy a kártyázás vidám hangulatot varázsol és örömteli perceket szerez a családnak, bizonyos készségek erősítését is elősegíti.

Több készségfejlesztési terület közül választhatunk attól függően, hogy milyen kompetenciákat szeretnénk támogatni. Léteznek olyan kártyapaklik, amelyek a gondolkodásra, észlelésre, kommunikációra vagy éppen az emlékezetre fókuszálnak.

A memóriajátékoktól kezdve különböző szituációs vagy szerepjátékokon át a párosítós feladványokig mindenféle tematika megtalálható a kínálatban. Ha nem tudjuk, mivel foglaljuk le a gyerekeket, egy speciális kártyapaklival nem tudunk mellélőni. 

A szabálykövetési és kudarctűrő képességet egyaránt növeli, és teret ad az ügyesség kibontakoztatásának. Szakemberek is előszeretettel választják a foglalkozásaik levezetéséhez ezeket a játékokat. 

Szerencse vagy stratégia? 

Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy a gondolkodást és a stratégia kialakítását igénylő, vagy a kiszámíthatatlan, szerencse által vezérelt játékok a jobbak. Nos, ez leginkább egyéni preferenciától függ. Ami viszont kétségtelen, hogy bármit is játsszunk, feltöltődve hagyjuk ott a játékasztalt.

Ne feledkezzünk meg a kártyázás csapatépítő jellegéről sem. Az együtt töltött idő, nevetés és kooperáció remekül össze tud kovácsolni minket. Ez a társas érintkezés egyik legkiemelkedőbb formája. 

Érdemes beszerezni néhány kártyajátékot, melyekkel nemcsak partikon játszhatunk, hanem a borús délutánokat is feldobhatjuk velük. Mindenképp találunk olyat, amely az egész társaság tetszését elnyeri majd.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5