Skip to main content

A lakótérként nem használt tetőterek esetében sem szabad megfeledkezni a padlás, a födém szigeteléséről, és akár utólag is elvégezni, ugyanis jelentősen hozzájárulhat a rezsicsökkentéshez mind a téli, mind a nyári időszakban. 

Bár az energetikai korszerűsítés során első körben a homlokzatok és a nyílászárók szigetelésére kerül sor, a nagy felületű tetőn is hasonlóan jelentős a hőveszteség, emiatt a padlásról és a tetőtérről sem szabad megfeledkezni! De nemcsak az energiaköltségek csökkentése és a komfortérzetünk miatt fontos, hanem azért is, mert ingatlanérték-növelő tényező, illetve javítja az épület energetikai besorolását. Mi dönti el, hogy melyik szigetelőanyag lesz ideális?

Ezeket a szempontokat kell mérlegelni

A meleg levegő felfelé száll, így ha abban az irányban nem állja semmi sem az útját, sajnos kiszökik az épületből. A födémszigetelés a mennyezet szigetelését jelenti, padlásszigetelésre akkor is szükség van, ha nem építjük be a tetőteret, a tetőszigetelés a szarufák közötti tér kitöltését jelenti. A tetőtér szigetelése a legkomplexebb, magába foglalja a födém, a tető és az oromfalak szigetelését. 

Padlásszigetelés, illetve a megfelelő anyag kiválasztása előtt mérlegelni kell néhány szempontot, legelőször is a födém anyagát, illetve a kialakítását, vagyis a tagoltságát, továbbá azt, hogy a jövőben mire tervezzük használni a padlást. A nedvességre érzékeny fafödém esetén vízzáró, de páraáteresztő tetőfólia beépítésére van szükség. A betonfödém esetén viszont a rosszabb hőszigetelési tulajdonságokkal kell számolni. 

Amennyiben nem tervezzük a tetőtér beépítését, nem járható szigetelés is elegendő az esetleges javításokhoz járófelület vagy szervizjárat kialakításával. Tetőtér-beépítés esetén viszont járható szigetelést kell választani.

Ezért válaszd a szórt purhab szigetelést!

Vedd figyelembe a fentieket, hogy ne költs feleslegesen sokat, illetve ne ölj bele felesleges munkát! Bár egyes anyagokkal házilag is elvégezheted a szigetelési munkát, az eredmény nem lesz tökéletes. 

A modern technológiájú szórt purhab szigetelés az egyik legjobb alternatíva a padlások szigetelésére, ugyanis az anyag nemcsak gyorsan kijuttatható, de teljes körű és könnyű megoldást nyújt. Kiszórás után néhány másodpercen belül kitölti a rendelkezésre álló teret, bedagad, eltömíti a hézagokat, egybefüggő felületet képez, azáltal hőhídmentes szigetelést biztosít. Fokozza a komfortérzetet, továbbá a penészedés sem fenyeget. Vályogházak és új építésű modern otthonok esetén is megoldást jelent.

Járható padlásszigetelés purhabbal

A purhab szigetelések 2 típusa közül a zárt cellás purhab lesz a megfelelő a padlások szigetelésére, ugyanis bár költségesebb, mint a nyitott cellás alternatíva, viszont lépés- és érintésálló, vagyis méret- és formatartó, nem deformálódik. A hagyományos szigetelőanyagokkal összehasonlítva fele olyan vastagságban is hatékony. 

Zárt cellás purhabbal, szakértői kivitelezéssel könnyen és gyorsan készíthető hatékony járható padlásszigetelés bármilyen födém esetén.

Szponzorált tartalom - Hirdetés (x)

TOP 5